Mainos

Kamera lillui meressä yli viisi vuotta – omistajalle jättiyllätys

Kun yhdysvaltalainen Lindsay Crumbley Scallan hukkasi kameransa sukellusreissulla, hyvästeli hän harmissaan sekä kameransa että siinä olleet lomakuvat.

Yllätys olikin melkoinen, kun kamera löytyi yli viisi vuotta myöhemmin reilun 8000 kilometrin päästä Taiwanin rannikolta. Vielä suurempi yllätys oli se, että kamera oli yhä täysin kunnossa.

Scallan hukkasi kameransa yösukelluksella Havaijilla elokuussa 2007. Hän oli etsinyt kameraa vielä seuraavana päivänä rannalta, mutta turhaan.

Kameran löysi Taiwanin rannikolta viime kuussa China Airlinesin työntekijä. Löytyessään kamera sukelluskoteloineen oli näkkien peittämä. Kameran paristot kuitenkin toimivat yhä ja kamerassa olevat kuvat olivat tallella.

China Airlines alkoi kuvien perusteella metsästää kameran omistajaa. Yhtiö perusti Facebookiin sivun nimeltä "China Airlines etsii sinua" ja liitti sivulle kamerasta löytyneitä kuvia.

Lentoyhtiö otti yhteyttä myös Hawaii News Now -uutispalveluun kameran omistajan löytämiseksi. Omistaja löytyi kaksi päivää etsintäkampanjan käynnistämisen jälkeen, kun Scallanin ystävä oli tunnistanut tämän kuvista.

– Olin äimistynyt, että kyseessä oli kamerani ja että siinä oli yhä kaikki vanhat kuvani, Scallan totesi.

– En voinut uskoa, että se oli kellunut niin kauas, niin pitkä aika sitten ja että sen muistikortti oli yhä kunnossa.

China Airways on luvannut tarjota Scallanille ilmaisen matkan Taiwaniin kameraa noutamaan.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.