Mainos

Kambodzhan pääministeri saattaa armahtaa kilpailijansa

Kambodzhan pääministeri Hun Sen saattaa armahtaa vallasta syrjäyttämänsä kilpailijan Norodom Ranariddhin. Japanilainen oppositiopoliitikko Yukio Hatayama sanoi tänään, että Hun Sen aikoo keskustella armahduksen myöntämisestä Kambodzhan kuninkaan Norodom Sihanoukin kanssa.

Hun Sen ilmoitti harkitsevansa armahdusta sen jälkeen kun sotilastuomioistuin on tehnyt lopullisen ratkaisunsa Ranariddhia koskevista syytteistä. Hun Sen ei maininnut, milloin tuomioistuin päättää asian eikä myöskään, tulisiko armahdus kyseeseen ennen Kambodzhan parlamenttivaaleja toukokuussa.

Kambodzhan edelliset parlamenttivaalit päättyivät tasatilanteeseen Hun Senin Kambodzhan kansanpuolueen ja Ranariddhin johtaman Funcinpecin välillä. He muodostivat yhdessä hallituksen toimien kumpikin sen pääministereinä. Toinen pääministeri Hun Sen syrjäytti ensimmäisen pääministerin Ranariddhin vallankaappauksella heinäkuussa. Maanpaossa olevaa Ranariddhia syytetään sotilastuomioistuimessa aseiden salakuljetuksesta ja yhteistyöstä kielletyn Punaiset khmerit -sissijärjestön kanssa.
(STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.