Mainos

Kambodzhan pääkaupunki Hun Senin hallussa

Kambodzhan toisen pääministerin Hun Senin joukot ottivat tänään maan pääkaupungin Phnom Penhin täydellisesti valvontaansa. Kilpailevan pääministerin prinssi Norodom Ranariddhin joukot vetäytyivät yön aikana viimeisestä tukikohdastaan.

Vaikka kiivaat taistelut pääkaupungissa näyttivätkin laantuneen, ajoittaista käsiaseiden ammuntaa kuului kaduilla. Samaan aikaan siviilit ja sotilaat ryhtyivät ryöstelemään kauppoja ja asuintaloja. Pari päivää kestäneissä taisteluissa on saanut surmansa ainakin 15 ihmistä.

Ranariddhin johtaman Funcinpec-puolueen virkamiehet näyttivät kadonneen ja itse prinssi oli edelleen Ranskassa. Taistelun voittajaksi julistautunut Hun Sen saattoikin rauhassa julistaa hätätilan osaan Phnom Penhistä.

Hun Sen ilmoittautui eilen taistelujen voittajaksi ja tuomitsi Ranariddhin "petturiksi" vaatien hänen asettamistaan syytteeseen. Samalla hän riisti Ranariddhiltä ensimmäisen pääministerin viran.

Ensimmäinen pääministeri Ranariddh lähti taistelujen aattona perjantaina Ranskaan, missä hän oli edelleen tänään. Hän on vakuuttanut järjestävänsä vastarintaa Kambodzhan sisä- ja ulkopuolella Hun Seniä vastaan.

Viime yönä kuultiin kaupungin länsiosassa sarja kovia räjähdyksiä, joiden turvin huligaanit saattoivat jatkaa ryöstelyään rauhassa. Pahiten ryöstelyn kohteeksi on joutunut Phnom Penhin kansainvälinen lentokenttä, joka oli edelleen maanantaina suljettu.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.