Mainos

Kambodzhan kuningas armahti poikansa

Kambodzhan kuningas Norodom Sihanouk armahti lauantaina poikansa, pääministerin paikalta viime kesänä syrjäytetyn ja maanpaossa elävän prinssi Norodom Ranariddhin sen jälkeen, kun maan vahva mies, toinen pääministeri Hun Sen oli sitä yllättäen pyytänyt. Ranariddhin saama armahdus on keskeinen osa Japanin johdolla laaditun Kambodzhan rauhansuunnitelman toteutumista.

Aiemmin lauantaina Pekingissä sairaalahoidossa oleva Sihanouk ilmoitti, ettei hän suostu armahdukseen, koska se uhkaisi koko Kambodzhan monarkiaa. Kuninkaan mukaan hän ei ole saanut Kambodzhan nykyisiltä vallanpitäjiltä tarpeeksi varauksetonta tukea armahdukselle.

Ranariddh tuomittiin kahdessa näytösoikeudenkäynnissä poissaolevana 35 vuoden vankeuteen aseiden salakuljetuksesta ja vallankaappauksen suunnittelusta yhdessä sissiliike Punaisten khmerien kanssa. Lisäksi hänelle määrättiin maksettavaksi yli 50 miljoonan dollarin suuruiset vahingonkorvaukset.

Ranariddh on maanpaossa Thaimaassa. Rauhansuunnitelman mukaan kuningas Sihanoukin oli armahdettava Ranariddh, jotta tämä voisi palata Kambodzhaan ja osallistua ensi kesänä pidettäviin vaaleihin.

Hun Sen esitti lauantaina kuninkaalle lähettämässään kirjeessä Ranariddhille täydellistä armahdusta, joka koskisi sekä rikoksia että korvausvaatimuksia. Hun Sen antoi ymmärtää, ettei hän halua häntä syytettävän Ranariddhin paluun estämisestä.
(STT-DPA-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.