Mainos

Kambodzhan ex-johtajan entinen liittolainen valmis pääministeriksi

Kambodzhan syrjäytetyn ensimmäisen pääministerin entinen liittolainen Toan Chay sanoi tänään olevansa valmis ottamaan vastaan ensimmäisen pääministerin viran ja työskentelemään vaikutusvaltaisen toisen pääministerin Hun Senin kanssa.

Japanilaisen Yomiuri Shimbun -lehden haastattelussa Toan Chay arvosteli voimakkaasti syrjäytettyä pääministeriä, prinssi Norodom Ranariddhia.
-Prinssi pitää ulkomailla asumisesta. En usko hänen olevan kyvykäs johtamaan ponnisteluja maan jälleenrakentamiseksi, hän sanoi tänään julkaistussa haastattelussa.

Toan Chay erosi Ranariddhin Funcinpec-puolueesta viime kuussa hetkeä ennen kuin taistelut kahden pääministerin välillä alkoivat.
-Olen täysin valmis ottamaan vastaan pääministerin viran. Kansainvälinen yhteisö ei heti välttämättä hyväksy minua, mutta minun on tehtävä tämä. Jos yritän oikein kovasti, kansainvälinen yhteisö ymmärtää, hän sanoi.

Puolueen on ensin valittava hänet Ranariddhin seuraajaehdokkaaksi puoluejohtoon. Sen jälkeen parlamentin on vielä virallisesti hyväksyttävä hänet.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.