Kalsaripommittaja saa tänään tuomionsa

Yhdysvalloissa kalsaripommittajana tunnetun nigerialaismiehen on määrä kuulla tänään, viettääkö hän loppuelämänsä vankilassa. 25-vuotias mies tunnusti viime syksynä syyllisyytensä terrori-iskun yritykseen.

Umar Farouk Abdulmutallab yritti räjäyttää lentokoneen alushousuihinsa piilotetulla pommilla joulupäivänä 2009, mutta miehistö ja muut matkustajat saivat hänet taltutettua. Amsterdamista Detroitiin matkanneessa koneessa oli lähes 300 ihmistä.

Abdulmutallab on sanonut oikeudessa suorittaneensa velvollisuutensa "pyhässä sodassa" Yhdysvaltoja vastaan. Hän kertoi halunneensa kostaa amerikkalaisille Israelin tukemisen ja viattomien ihmisten surmaamisen muun muassa Somaliassa, Afganistanissa ja Jemenissä.

Puolustus on vedonnut siihen, että elinkautinen on liian kova tuomio tapahtumasta, jossa kukaan ei vahingoittunut. Syyttäjät ovat vaatineet Abdulmutallabille maksimituomiota.

Abdulmutallabin uskotaan saaneen ohjeensa terroriverkosto al-Qaidan johtoon kuuluneelta Anwar al-Awlakilta. Yhdysvallat surmasi al-Awlakin Jemenissä viime syyskuussa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Lue myös:

    Uusimmat