Kallis vai ilmainen – kumpi olikaan parempi?

Leijonien otteita on mahdollista seurata Hartwall Areenalla ja sen tuntumassa hyvin erilaisilla budjeitilla. Jäähalliin pääsystä saa pulittaa sievoisen summan, mutta aivan Areenan vieressä on tarjolla ilmainen katsomo Hockey Gardenissa. Mutta kummassa onkaan parempi tunnelma?

MTV3 Uutiset testasi asiaa ja seurasi Leijonien avauspeliä kummassakin katsomossa.

Huokaus... ja räjähdys!

Areenalla peli käynnistyy rytmikkäällä "Suomi, Suomi" -kannustuksella. Halli on melko täynnä, joitakin tyhjiä katsomonosia näkyy silti. Kalliista lipunhinnoista huolimatta pukukansa ei Areenalla kuitenkaan hallitse, vaan valtaosa hallista on sinivalkoisten pelipaitojen värittämää.

Tunnelma ei ylly hurmokselliseksi, mutta kiekkokansa elää kuitenkin ottelussa hyvin mukana.

Koko halli huokaa, kun Leijonat on lähellä tehdä maalin. Erän lopulla saadaan aikaan jopa se odotettu räjähdys, kun Suomi avaa maalitilinsä aivan viime minuuteilla.

Areenan puolella tunnelmassa ei ole siis valittamista - paitsi ehkä ihan vähän. Tätä mieltä olivat myös hallilla peliä katsomassa olleet Jouni ja Carita Pajunen.

– Hyvä on tunnelma, hyvä meno. Ehkä vähän enemmän voisi olla meteliä, Jouni Pajunen summaa.

– Niin, ehkä tuossa päivän aiemmassa slovakkipelissä oli jopa tätä parempi meteli, vaimo Carita myötäilee.

Nostaako juoma tunnelmaa?

Meteliä luulisi löytyvän enemmän, kun siirrytään hallista tilaan, jossa koko pelin voi seurata tuoppi kädessä.

Areenan pihalla olevassa ilmaisessa kisakatsomossa väkeä on kuitenkin yllättävän vähän, eivätkä kannustushuudot eivät teltassa juuri raikaa.

Ottelussa eletään kuitenkin mukana koko kropalla. Kun joukkohurmosta ei synny, nousevat pääosaan yksittäiset reaktiot. Suomi-paitaan verhoutunut tyttö hyppää jännityksestä, kun Leijonat sutivat kiekkoa ohi maalista.

– Ai hele..ti, huutaa puolestaan lippuun kietoutunut mies, kun Valko-Venäjän pelaaja kahmii Leijonien ampuman kiekon pois maaliviivan tuntumasta.

Huippuunsa tunnelma ei kuitenkaan nouse. Tämän myöntävät myös telttaan peliä katsomaan tulleet tamperelaiset, Päivi, Heli ja Kirsi.

– Vähän vaisu on tunnelma kyllä, naiset tuumivat menosta ilmaiskatsomossa.

Kun naisilta kysyy, seuraisivatko he peliä mieluummin hallilla, toteaa kolmikko kuin yhdestä suusta:

– Kyllä, tottakai.

Taisi jäähalli voittaa.

Lue myös:

    Uusimmat