Mainos

Kallis:Uusia leikkauksia odotettavissa

Kristillisen liiton puheenjohtajan Bjarne Kalliksen mukaan valtion menoista on jo olemassa valmiita leikkauslistoja.

Kallis kertoo tämänpäiväisessä Keskipohjanmaa-lehden haastattelussa, että suunnitelmissa on noin 20 miljardin markan uudet leikkaukset, jotka toteutetaan heti eduskuntavaalien jälkeen.

-Ymmärrän toisaalta, että hallituspuolueet eivät mielellään tuo listojen sisältöjä julkisuuteen nyt ennen vaaleja, mutta toisaalta äänestäjien olisi hyvä tietää vaalien jälkeisistäkin linjauksista, Kallis sanoo.

Hänen mielestään nyt tulisikin tuoda selkeästi julki kaikki hallitusblokkivaihtoehdot, joita on olemassa. Samoin pitäisi kertoa, millaista hallitusohjelmaa eri vaihtoehdot vaalien jälkeen toteuttaisivat.

Puoluesihteeri ehdottaa nimenvaihdosta

Samaisen lehden haastattelussa SKL:n puoluesihteeri Milla Kalliomaa esittää puolueen nimen vaihtamista kristillisdemokraateiksi. Kalliomaan mukaan etenkin liitto-sana nykyisessä nimessä ei houkuttele uusia jäseniä vaan pikemminkin kuvaa sisäänpäin lämpiävää yhteisöä. Kalliomaan mielestä nimiasiasta olisi voitava käydä avointa keskustelua.

-Olisin suonut, että yhteisö olisi ollut jo viime vuonna kypsä keskusteluun, hän sanoo.

Nimenmuutoksesta kiisteltiin pitkään ja tunteella viime kesän puoluekokouksessa Kajaanissa. Puolueväen haluttomuus muutokseen oli odotettua, mutta vastarinnan jyrkkyys oli yllätys jopa puoluejohdolle. Koeäänestyksessä nimenmuutosta vastusti noin kolme neljäsosaa kokousedustajista. Puolueen johdolle ei haluttu antaa edes valtuuksia selvittää nimenmuutokseen liittyviä haittoja ja etuja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.