Mainos

Kalliorinne: Lomia pidennettävä, ei lyhennettävä

Vasemmiston varapuheenjohtajan Risto Kalliorinteen mielestä lomia olisi paremminkin pidennettävä niiden lyhentämisen sijasta. Lomaleikkuria on esittänyt EK:n väistyvä puheenjohtaja Sakari Tamminen.

- Esimerkiksi lapsiperheiden vanhemmat uupuvat usein jo nyt työtaakkansa alle. Lomien pidentäminen voisi mahdollisesti myös olla eräs tapa töiden jakamiseksi. Näin voitaisiin tehdä monelle niin raskas työelämä hitusen verran inhimillisemmäksi, Kalliorinne sanoo.

Asia lapsiperheiden vanhempien haasteellisesta asemasta työelämän oravanpyörässä nousi esille myös Kalliorinteen vetämässä Vasemmiston lapsiperhelauantaissa Oulussa.

Kalliorinteen mielestä Tammisen puheet ovat osoitus siitä, että EK:n johtajien ymmärrys oikeasta elämästä on kovin hämärtynyt.

- Todellisuudentaju on todellakin kadoksissa ja EK:n herrojen tavoitteena on ilmeisesti vain huonontaa työilmapiiriä näillä uhkailuillaan. Toivottavasti työnantajapuolella joskus joku osaisi tarjota porkkanaa sen ainaisen kepin heilutuksen sijasta. Työpaineesta johtuvat ylimääräiset sairaslomat eivät esimerkiksi tule kovin halvoiksi, eivätkä työurat todellakaan pidenny lomia lyhentämällä, kuten Tamminen väittää, Kalliorinne sanoo.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.