Mainos

Kalliomäki tyrmää yhteisöveron lakkauttamisen

Valtiovarainministeri Antti Kalliomäki ei ole valmis hyväksymään alue- ja kuntaministeri Hannes Mannisen esittämää mallia kuntien yhteisöveron uudistamisesta. Kalliomäen mukaan hallituksen on tarkasteltava asiaa uudelleen, kun uudistusta selvittävä työryhmä on antanut raporttinsa kuun puolessa välissä. Sen jälkeen talouspoliittinen ministerivaliokunnan on määrä antaa työryhmälle jatko-ohjeet.

Manninen on esittänyt mallia, jossa kunnat eivät saisi yhteisöveroa lainkaan, mutta valtio korvaisi niiden menetykset 1,2 miljardin lisäyksellä valtionosuuksiin ja verotulotasauksiin. Manninen on ilmoittanut, että mikäli tämä malli ei toteudu, säilyy nykyinen malli.

Kalliomäki sanoo Uutispäivä Demarin haastattelussa, että hallituksen on otettava asiassa vielä "uusi lähtö", kun työryhmä on raporttinsa antanut.

-Katsomme mihin suuntaan hallitus lähtee. Jos päädytään siihen, että yhteisövero kunnilla tavalla tai toisella on, pitää katsoa, ettei palata nykyiseen järjestelmään. Olemassa olevan valtionosuusjärjestelmän sisällä tarvitaan sitten tehostamista.

Mannisen esittämän mallin on arvioitu johtavan siihen, että monet teollisuuspaikkakunnat kärsisivät tulojen vähenemisestä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.