Mainos

Kalliomäki: Työuraa pidennettävä

Valtiovarainministeri Antti Kalliomäki peräänkuuluttaa rakenteellisia uudistuksia työuran pidentämiseksi. Valtion velan kasvattamisesta ei hänen mukaansa kannata olla huolissaan.

Valtiovarainministeri Antti Kalliomäki, SDP


Valtiovarainministeri Antti Kalliomäen mielestä työuran pidentämisellä sekä alku- että loppupäästä on keskeinen merkitys työllisyyden ja talouden kohentamisessa. Lisäksi tarvitaan elvyttävää finanssipolitiikkaa ja valtiontalouden vakauttamista, Seinäjoella vieraillut valtiovarainministeri totesi.

Kalliomäen mukaan valtion velan kasvattamisesta ei kannata olla huolissaan.

- Maltillinen velkaantuminen matalasuhdanteen vahinkojen vähentämiseksi ei vaaranna hyvinvointipalveluita eikä tulonsiirtoja. Hyvinvointivaltion uhka on talouskasvun hitaus ja työllisyyden pysyminen liian matalalla tasolla, hän korosti.

Kalliomäki muistutti kuitenkin, että valtiontalous on kehyspäätöksessä päätetty saada tasapainoon vuonna 2007.

- Nyt tehty valtiovarainministeriön esitys on kehyskaavailuihin nähden selkeästi tasapainoisempi: ensi vuoden alijäämä on noin 0,8 prosenttia bruttokansantuotteesta, eli puoli prosenttiyksikköä kehyksistä parempaan suuntaan.

Kalliomäen mukaan hänen ministeriönsä budjettiehdotuksessa elvytysvaraa käytetään ensi vuonna reippaasti.
- Ostovoima lisääntyy veronalennusten kautta suoraan: tuloverojen kevennys on keskimäärin 1,5 prosenttia. Alkoholi- ja tupakkaveron muutos, oltiin sen kokonaisvaikutuksista mitä mieltä tahansa, vaikuttaa sekin ostovoimaan leikkaamalla hintojen noususta noin prosenttiyksikön pois, hän huomautti.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.