Mainos

Kalliomäki: Työsuhdeturvaa kilpailuttamiseen

Kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäen (sd.) mielestä pääkaupunkiseudun joukkoliikennelakon kaltaisten tilanteiden syntyminen tulee korjata siten, että jatkossa YTV määritellessään tarjouskilpailun ehtoja pyrkii sisällyttämään niihin kuljettajien työsuhdeturvaa koskevan osan.

-Jos se ei nykyisen lainsäädännön pohjalta ole mahdollista, lakia tulee tältä osin muuttaa, Kalliomäki linjaa.
Kalliomäki sanoo pitävänsä kilpailuttamista sinänsä hyvänä asiana lähes kaikkien toimintojen perustana, koska se parantaa tehokkuutta ja laatua sekä alentaa kustannuksia.

-Kustannusten alentamisen ei kuitenkaan tarvitse merkitä sitä, että heikennetään työtä tekevien ihmisten mahdollisuutta suunnitella elämäänsä pitkäjänteisesti.
Kalliomäen mukaan näin uhkaa käydä, jos kilpailuttamisen seurauksena toteutuvien omistajanvaihdosten myötä samaa työtä jatkavan linja-autonkuljettajan työsuhdeturva heikkenee kerran toisensa jälkeen.

Kalliomäki näkee kysymyksen työsuhdeturvasta lakkoriitaa laajempana asiana.
-On nähtävä ne ongelmat, joita epävarma näkymä tulevaisuudesta aiheuttaa työyhteisössä ja työntekijöiden mielissä. Niillä ei paranneta sitä tulosta, jota kilpailuttamisella haetaan, Kalliomäki sanoo.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.