Mainos

Kalliomäki: SDP ei ole Rehniä vastaan

Sosiaalidemokraatit nimesivät omaksi komissaariehdokkaakseen Sinikka Mönkäreen keskiviikkona.

SDP:n ministeriryhmän puheenjohtaja valtiovarainministeri Antti Kalliomäki torjuu käsitykset, että sosiaalidemokraateilla olisi käynnissä ajojahti keskustan komissaariehdokasta Olli Rehniä vastaan. Kalliomäki sanoo Uutispäivä Demarissa, että on hölmöä ruokkia käsitystä, että SDP ei voisi hyväksyä jotakin nimeä.

Myös SDP:n varapuheenjohtaja työministeri Tarja Filatov hillitsee komissaarikeskustelua Helsingin Sanomissa. Hän sanoo, että SDP:ssä ei vallitse mitään yleistä vastahankaa Rehniä kohtaan, vaan kyse on yksittäisten ihmisten mielipiteistä.

Sosiaalidemokraatit nimesivät keskiviikkona omaksi EU-komissaariehdokkaakseen sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreen. Pääministerin avustajana toimiva Olli Rehn on mainittu julkisuudessa pääministeri Matti Vanhasen ehdokkaaksi, vaikka Vanhanen ei itse ole kantaansa julki lausunutkaan.

RKP on tarjonnut komissaariksi EU-parlamentin jättävää Astrid Thorsia, mutta RKP:n puheenjohtaja Jan-Erik Enestam on ilmoittanut tukevansa hallituksessa pääministerin esitystä.

Komissaariksi on houkuteltu on myös entistä keskustalaista pääministeriä Esko Ahoa, joka aloitti eilen uudessa virassa Sitran yliasiamiehenä. Aamulehden mukaan pääministeri Vanhanen kysyi Ahon kantaa vielä keskiviikkona. Myös sosiaalidemokraatit olivat lehden mukaan Ahoon yhteydessä.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.