Mainos

Kalliomäki puuhaa valtiolle omaa sijoitusrahastoa

Kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäki (sd.) aikoo esitellä syksyllä hallitukselle suunnitelman valtion omasta sijoitusrahastosta.

Kalliomäki kertoi hankkeesta tänään Etelä-Suomen Sanomien ja Satakunnan Kansan haastattelussa. Valtion sijoitusrahasto toimisi samoin kuin muutkin vastaavat, eli ostaisi hyvinä pitämiään pörssiosakkeita. Ministeri ei kuitenkaan vielä halua tarkemmin kertoa, mistä rahastoon saataisiin pääoma. Kalliomäki pitää myös varteenotettavana sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreen (sd.) esitystä, jonka mukaan valtion eläkkeet rahastoitaisiin, ja rahastoon hankittaisiin osakkeita.

Kalliomäki uskoo, että valtion sijoitusrahasto voisi edistää pörssiyhtiöiden omistuksen pysymistä suomalaisissa käsissä. Ministeri sanookin olevansa huolissaan kotimaisen omistuspohjan kapenemisesta.

Kalliomäki ehdotti rahastojen perustamista ensimmäisen kerran jo talvella, mutta silloin esitys tyrmättiin oitis. Tällä hetkellä hanketta valmistellaan ministeriössä virkamiestyönä. (STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.