Mainos

Kalliomäki: Hallituksen luovuttava sava-maksujen korotuksesta

Sosialidemokraattisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kalliomäki vaatii hallitusta luopumaan hankkeesta korottaa palkansaajien sairausvakuutusmaksua.

Kalliomäki sanoi tänään Helsingissä pidetyssä eläkkeensaajien vappujuhlassa, että suunnitelmasta laskea eläkkeensaajien sava-maksu samalle tasolle palkansaajien kanssa on pidettävä kiinni.

-Kyseessä on sopimus, jonka muuttaminen voi tulla kyseeseen vain yhtenä osana suurta korjausliikettä sen kaltaisen taloudellisen syöksykierteen pysäyttämiseksi, kuin maassa koettiin kymmenen vuotta sitten, Kalliomäki sanoi Käpylässä. Kalliomäen mielestä hallitus toimii hallituspuolueiden eduskuntaryhmien neuvotteleman sopimuksen hengen vastaisesti, kun se ehdottaa palkansaajien sairausvakuutusmaksun korottamista 0,4 prosentilla.

Kalliomäki varoitti yrittämästä paketoida sava-maksua mihinkään kokonaisratkaisuun tai muuttamasta tehtyä sopimusta. Hän totesi tupokierroksen nyt käynnistyvän poikkeuksellisen nihkeissä tunnelmissa.

-Hallitus voisi osaltaan luoda neuvottelunäkymiin uutta uskoa palaamalla hyvissä ajoin ennen budjettiriihtä ryhmien linjaaman sava-sopimuksen raamiin.

17:30

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.