Mainos

Kalliomäki: Eduskunta päättää ydinvoimasta

Kauppa- ja teollisuusministeri Antti Kalliomäki kehottaa malttiin energiaratkaisuja koskevassa keskustelussa, sillä perusvoimaratkaisuista tehdyt selvitykset valmistuvat vielä kevään kuluessa. Hänen mukaansa hallitus ei tule suoraan esittämään ydinvoiman lisärakentamista, mutta eduskunta pääsee äänestämään kannastaan.

-Eduskunta pääsee äänestämään ydinvoimasta, sanoo Kalliomäki Turun ja Savon Sanomien haastattelussa. Kauppa- ja teollisuusministeri odottaa ydinvoiman mahdollisen jatkorakentamisen johtavan jonkinlaiseen äänestykseen tai ponteen.

Kalliomäen mukaan hallitus ei tule sitomaan energiaratkaisuja ydinvoimaan vaan useisiin vaihtoehtoihin. Yhtenä keskeisenä tavoitteena on maakaasun käytön selvä kasvattaminen, hän sanoo.

Neste on solminut venäläisten kanssa aiesopimuksen pohjoisesta tulevasta putkesta, joka valmistuisi 2005. Kaasun käyttö edellyttää kuitenkin Ruotsin saamista mukaan, mistä ei ole varmuutta. -Barsebäckin voimalan sulkeminen ei vielä anna signaalia, että Ruotsi panostaisi kaasuun, ministeri sanoo.

Kalliomäki lupailee hallituksen energiapoliittista selontekoa eduskunnalle istuntokauden lopuksi tai viimeistään syksyksi.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.