Mainos

Kalliomäki arvostelee keskustan kuntalinjauksia

Opetusministeri Antti Kalliomäki arvostelee ankarasti keskustan linjauksia kuntauudistukseen ja asennoitumista hallitusyhteistyöhön.

Kalliomäki katsoi vappupuheissaan Porissa ja Kankaanpäässä, että kunnallinen demokratia voidaan pelastaa joutumiselta erilaisten seutu-, yhtiö- ja yhtymärakenteiden rattaisiin vain kuntarakenteen kertakaikkisella uudistamisella.

-Kuntien yhteistyön lisääminen ilman sitä veisi vain loputkin ilmat pihalle jo nyt henkeään haukkovalta kunnallisdemokratialta.

Kalliomäen mukaan keskustan ajama maakuntavetoisuus kuntarakenteen kehityslinjauksena voi johtaa näennäisuudistukseen. Tämä perustuisi opetusministerin mukaan luulotteluun miljardiluokan potista, joka jostain löytyy porkkanaksi kuntien vapaaehtoisille yhdistymisille.

Kalliomäen mukaan aikataulu antaa vielä mahdollisuuden todellisen uudistuksen teolle.

-Onnistuessaan uusi puitelaki voi viedä myös hallitusyhteistyön takaisin sille vahvan vedon uralle, jolla se pitkään eteni ennen keskustan sisäisiä vaikeuksia ja hämmentäviä porvariyhteistyön haikailuja. Näistä haikailuista pilkahtaa henkäys vanhan punamullan 20 vuoden takaista taakkaa. Sen historian en soisi toistuvan.

Porvarihallituksen muodostaminen merkitsisi Kalliomäen mukaan pysyväksi jäävän vasemmisto vastaan porvaristo -asetelman syntyä ja sopimusyhteiskunnan loppua. Hän huomautti keskustalle, että punamultayhteistyö on sovittu neljäksi vuodeksi.

-Hyvä kumppanuus lähtee siitä, että tuo aika tehdään yhteistyötä täysipainoisesti ilman ylimääräistä venkoilua ja jonkin muun koalition kaipuuta yli äänestäjien tahdon, hän opasti.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.