Mainos

Kalliksen seuraajaksi pyrkivät aloittavat kisan

Kristillisdemokraattien puheenjohtajakisa alkaa huomenna, kun ehdokkaiksi tähän mennessä ilmoittautuneet esittäytyvät puolueaktiivien seminaarissa Jyväskylässä.

Puoluejohtajan tehtävän kesken kauden jättävän kansanedustaja Bjarne Kalliksen seuraajan paikkaa tavoittelee neljä ehdokasta. Ennakkosuosikki on puolueen eduskuntaryhmää nyt johtava Päivi Räsänen.

Muut puheenjohtajaksi pyrkivät ovat kansanedustaja Leena Rauhala, entinen kansanedustaja Ismo Seivästö sekä puolueen ruotsinkielisen järjestön puheenjohtaja Peter Östman.

Ehdokkaiden on toivottu ilmoittautuvan huomiseen mennessä, jolloin puoluekokouksen valintoja valisteleva valiokunta mahdollisesti tekee jo oman ehdotuksensa. Ylimääräinen puoluekokous pidetään 2. lokakuuta Hyvinkäällä, ja uusia ehdokkaita voi ilmaantua siihen saakka.

Kristillisdemokraattien puoluehallitus jatkaa huomenna pyykinpesua kevään EU-vaalikampanjan jäljiltä. Kiista koskee saarnaaja Leo Mellerin laajalti levitettyä junttakirjettä, jossa tämä arvosteli puolueen ykkösehdokkaana ollutta Kallista ja pyhän hengen ilmoitukseen vedoten pyysi tukea tämän kilpailijalle Pekka Reinikaiselle. Puolueen helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu saikin kaikkien yllätykseksi enemmän ääniä kuin Kallis.

Puoluehallitus on halunnut selvittää, mikä osuus Reinikaisella oli kirjeeseen. Reinikainen itse on sanonut, ettei hänellä ole ollut mitään tekemistä sen sisällön kanssa.

Puolueen vaaliehdokkaat oli pantu allekirjoittamaan sitoumus siitä, että he ja heidän tukiryhmänsä pidättäytyvät hengellisestä argumentoinnista ja toisten ehdokkaiden arvostelusta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.