Mainos

Kalli: Vanhanen voitolla Ylestä

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli kertoo MTV:n uutisille pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) pystyneen osoittamaan sen, ettei kohuttua puutavaraa ole käytetty hänen kodissaan.

Kalli perustaa tietonsa Ilta-Sanomien uutiseen, jonka mukaan TM Rakennusmaailma -lehden eilen tekemässä talokatselmuksessa ei löytynyt Ylen Silminnäkijä -ohjelman väittämää puutavaraa.

Kalli vaatii yhä Yleisradion toimitusjohtajan Mikael Jungnerin eroa Silminnäkijä-ohjelman lautaväitteiden vuoksi.

- Kun ne faktat kuitenkin nyt osoittautuivat aika mitättömiksi, niin minusta sen henkilön, joka otti vastuun ohjelmasta, on tehtävä johtopäätökset asiasta, Kalli painottaa.

Tarkoituksena mustamaalata

Hänen mukaansa Silminnäkijä -ohjelman ajoitus oli tietoisesti valittu ja sillä yritettiin vaikuttaa suomalaisten mielipiteeseen.

- Pääministerin ollessa virkamatkalla synnytettiin vahvoja mielikuvia, joilla yritettiin vaikuttaa Vanhasen ja hallituksen asemaan. Suomessa oltiin valmistautumassa hallituksen luottamuslauseäänestykseen sekä pääministerin että koko hallituksen luottamuksesta.

Silminnäkijä -ohjelma kertoi syyskuussa pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) saaneen nimettömältä rakennusliikkeeltä kalliin puutavaraerän ilmaiseksi omakotitalonsa työmaalle.

Ylen ajankohtaisjournalismin päällikkö Jyrki Richt ei halunnut kommentoida MTV:n uutisille Ilta-Sanomien tietoja. Hän toivoo, että väite vietäisiin oikeuskäsittelyyn, jotta asia selviäisi.

Kallin mukaan Ylen pitäisi nyt lyödä faktat pöytään.

- Toivottavasti Yle lähtee asiasta oikeuteen. Ylessä on nyt syytä tehdä tämän asian kohdalla johtopäätös, Kalli toteaa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.