Kalli: Vanhanen voitolla Ylestä

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli kertoo MTV:n uutisille pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) pystyneen osoittamaan sen, ettei kohuttua puutavaraa ole käytetty hänen kodissaan.

Kalli perustaa tietonsa Ilta-Sanomien uutiseen, jonka mukaan TM Rakennusmaailma -lehden eilen tekemässä talokatselmuksessa ei löytynyt Ylen Silminnäkijä -ohjelman väittämää puutavaraa.

Kalli vaatii yhä Yleisradion toimitusjohtajan Mikael Jungnerin eroa Silminnäkijä-ohjelman lautaväitteiden vuoksi.

- Kun ne faktat kuitenkin nyt osoittautuivat aika mitättömiksi, niin minusta sen henkilön, joka otti vastuun ohjelmasta, on tehtävä johtopäätökset asiasta, Kalli painottaa.

Tarkoituksena mustamaalata

Hänen mukaansa Silminnäkijä -ohjelman ajoitus oli tietoisesti valittu ja sillä yritettiin vaikuttaa suomalaisten mielipiteeseen.

- Pääministerin ollessa virkamatkalla synnytettiin vahvoja mielikuvia, joilla yritettiin vaikuttaa Vanhasen ja hallituksen asemaan. Suomessa oltiin valmistautumassa hallituksen luottamuslauseäänestykseen sekä pääministerin että koko hallituksen luottamuksesta.

Silminnäkijä -ohjelma kertoi syyskuussa pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) saaneen nimettömältä rakennusliikkeeltä kalliin puutavaraerän ilmaiseksi omakotitalonsa työmaalle.

Ylen ajankohtaisjournalismin päällikkö Jyrki Richt ei halunnut kommentoida MTV:n uutisille Ilta-Sanomien tietoja. Hän toivoo, että väite vietäisiin oikeuskäsittelyyn, jotta asia selviäisi.

Kallin mukaan Ylen pitäisi nyt lyödä faktat pöytään.

- Toivottavasti Yle lähtee asiasta oikeuteen. Ylessä on nyt syytä tehdä tämän asian kohdalla johtopäätös, Kalli toteaa.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat