Mainos

Kalleimmat asuinneliöt maksavat yli kymppitonnin

Kalleimmat asuinneliöt löytyvät Helsingin Ullanlinnasta ja Kaivopuistosta. Vapaa-ajanasunnoista Lapin majat sekä Turun ja Saimaan saaristot ovat hinnaston kärjessä.

Suomen kalleimmasta asuinneliöistä pitää nykyisin maksaa jopa 12 000 euroa, selviää Huoneistokeskuksen julkaisemasta arvoasuntokatsauksesta. Katsauksen mukaan kalleimmat asuinneliöt ovat Helsingin Ullanlinnassa Merikadulla ja Kaivopuistossa Itäisellä Puistotiellä, joissa yhden asuinneliön hinta nousee 8000-12 000 euroon.

Kymmeneentuhanteen euroon neliöltä päästään Helsingissä myös Engelinaukiolla Eirassa, Merikannonrannassa Töölössä sekä Urho Kekkosen kadulla Kampissa. Huomattavasti halvempaan arvoasuntoon pääsee jo esimerkiksi Turussa, jossa kalleimmalla yksittäisellä kadulla Kaarle Knuutinpojan rantatiellä myytyjen asuntojen keskihinta on 4000 euroa neliöltä.

Tampereen kalleimmat asunnot ovat keskustassa Tampellan alueella kosken partaalla. Hintavinta on Tahmelan kaupunginosassa Pyhäjärven rannalla, jossa yksi neliö Varalankadulta maksaa noin 4400 euroa. Oulun kalleimpia katuja ovat puolestaan muun muassa Kanavaranta, Kiikelinranta ja Pikisaarentie.

Vapaa-ajan asunnoista Lapin majat, Turun ja Saimaan saaristot ovat hinnaston kärjessä. Lapissa vapaa-ajan arvoasunto saattaa maksaa miljoona euroa, kun Saimaan rannalla hinnat lähtevät 180 000 eurosta.

Kaikista kiinteistökaupoista arvoasuntojen osuus on Huoneistokeskuksen mukaan 3-5 prosenttia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.