Kalle Rovanperän tapa tehdä työtä on lyönyt Toyota-pomon ällikällä: "Sitten hän tuli paikalle ja olikin tehnyt kaiken jo itse"

5:34
Kalle Rovanperä ajoi helmikuisessa Ruotsin rallissa upeasti kolmanneksi.

Kalle Rovanperän upeat suoritukset Monte Carlossa (5:s) ja Ruotsissa (3:s) löivät kaikista ennakkohehkutuksista huolimatta rallimaailman ällikällä. Mutta Toyotalla ymmärrettiin vasta kauden kolmannen, Meksikossa ajetun osakilpailun alla, minkä sortin ammattilaisesta Rovanperän kohdalla on kyse.

Rovanperä sijoittui korkeassa ilmanalassa ajetussa, fyysisesti hyvin vaativassa kilpailussa viidenneksi. Toyotan tekninen johtaja Tom Fowler sanoo DirtFish-sivuston haastattelussa tienneensä jo testien jälkeen, että Rovanperä pärjäisi hyvin myös ensimmäisessä WRC-autolla ajamassaan sorakilpailussa.

– Olen ollut paikalla kaikissa tämän kauden testeissä, ja olen todella vakuuttunut siitä, miten hän on toiminut niissä, erityisesti tässä Meksikon-testissä. Kallelta saamamme palaute oli sellaista, mitä odottaisi kuljettajalta, jolla on 10 vuotta enemmän kokemusta kuin hänellä, Fowler sanoo.

Rovanperä, 19, on sanonut moneen kertaan, että tässä vaiheessa uraa tärkeintä on se, että hän saa alle mahdollisimman paljon ek-kilometrejä. Kisat yritetään ajaa varmasti muttei aina varmistellen läpi. Meksikossakin hän sanoi pystyneensä ajamaan kovaa aina silloin, kun hän yritti ajaa kovaa.

Fowler ihailee sitä, miten Rovanperä kykenee jo testeistä lähtien tekemään kaiken niin, että saisi tulevasta rallista mahdollisimman paljon irti.

– Vertaillessaan säätöjä hän saattoi sanoa, että vaikka jotkut säädöt tuntuvat nopeammalta kuin toiset, hän ei ole täysin sinut niiden kanssa, joten hän valitsee tässä tilanteessa mieluummin varmemman vaihtoehdon.

– Meidän insinöörien tavoitteena oli saada Kalle tuntemaan olonsa hyväksi autossa ja välttämään riskejä. Yritimme tehdä turvalliset ja varmat säädöt selväksi hänelle niin, että hän saisi keskittyä olennaiseen. Ajattelime sen olevan meidän työtämme, mutta sitten hän tuli paikalle ja olikin tehnyt sen kaiken jo itse.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja