Kalle Palander: Vaimo oli suurin vaikuttaja jatkopäätökseeni

Alppihiihtäjä Kalle Palander ylistää vaimonsa Riinan antamaa tukea MTV3.fin Viihdeuutisille.

Loukkaantumisesta kärsinyt alppinisti Kalle Palander paljasti myöhään torstai-iltana MTV3:n Urheilulle jatkavansa uraansa. Palander aikoo olla mukana lokakuussa Söldenin maailmancupin avauskisassa. Ilmeisesti kaiken takana tosiaan on nainen, sillä Palander kertoi MTV3.fin Viihdeuutisten haastattelussa vaimon tuen ja tsemppaamisen olleen suurin syy siihen, että mies aikoo loukkaantumisen jälkeen jatkaa kilpailu-uraansa.

– Kyllä vaimo oli suurin vaikuttaja tähän päätökseen, vaimoa on kiittäminen. Mun pitää rehellisyyden nimissä sanoa, että jos mulla olis kotona sellainen vaimo, joka sanoisi, että lopeta toi pelleily nyt ja jää kotiin hoitamaan lapsia, niin kyllä mä varmasti jäisin. Vaimo on koko ajan sanonut, että et todellakaan luovuta vaan annat mennä! Hän näkee sen potentiaalin ja mahdollisuuden mitä vielä on, Palander kuvailee.

Palander kiittelee monien tuttavien tsempanneen häntä vastoinkäymisten keskellä. Toisaalta tsemppaajan rooli on aina helpompi, kun itse suorittajan.

– Suurin osa mun läheisistä on ollut sitä mieltä, että totta kai jatkat. Mutta he eivät näe sitä, kuinka paljon tässä on duunia edessä. Se ei ole realistisesti ihan niin helppo kuvio kuin ihmiset luulee. He eivät ihan ymmärrä kokonaisuutta.

Vaimon tukea korostava Palander kertoo, ettei heillä ole kotona tapana puhua alppihiihdosta. Puheenaiheita riittää kyllä muutenkin. Millaisesta vaimon tuesta Palander sitten on kiitollinen?

– Eihän tämmöistä 200 vuorokautta vuodessa reissussa -elämää jaksaisi, jos olis vähän kärttyisempi vaimo. Kyllä siinä vaiheessa loppuisi kaikilta kaikki urheilu. Perheen pyörittäminen, kun mä en ole kotona, on jo aika iso tuki, mies toteaa.

Kalle Palander meni naimisiin Riinan kanssa pääsiäisenä 2007. Pariskunnalla on yhteinen, helmikuussa 2007 syntynyt tytär. Kallen ja Riinan liitossa on miehen uran aikana koettu myös vaikeita aikoja:

(MTV3)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja