Mainos

Kallasvuon potku-uhka ei yllätä asiantuntijoita

Nokiaa seuraavat talousammattilaiset eivät ole yllättyneet huhuista, joiden mukaan Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo olisi saamassa potkut.

- Onhan siitä ollut spekulaatioita jo pitkään. Paineet ovat olleet kovat ja kritiikki on muuttunut jatkuvasti jyrkemmäksi. Pitää kuitenkin muistaa, että tässä vaiheessa kyse on vain markkinoilla liikkuvista huhuista, sanoo nimettömänä pysyttelevä asiantuntija.

Hänen mielestään Kallasvuon johtama Nokia on ollut hidas muutoksissaan: monista asioista on puhuttu, mutta liian vähän on tehty.

- Kallasvuo tietää, miten perinteinen puhelinliiketoiminta toimii, ja Nokian markkinaosuus puhelinmyynnissä on edelleen ylivoimaisesti suurin. Muutos, joka netin myötä markkinoille tuli, yllätti toki kaikki, mutta erityisesti Nokian.

Wall Street Journalin mukaan Nokia on hakenut uutta johtajaa Yhdysvalloista. Asiantuntijan mukaan mahdollisen uuden johtajan kotimaalla ei ole merkitystä, vaikka perinteisesti Nokian johtajat ovat olleet suomalaisia.

- Nokian hallitus on kansainvälinen ja monet työntekijöistä ovat ulkomailla. Kotimaa ei ole keskeinen asia, vaan johtajan kyvyt.

- Tärkeintä olisi, että johtaja pystyisi tekemään muutoksia Nokian toimintakulttuuriin. Laiteyhtiön pitäisi muuttua enemmän palveluyhtiöksi.

Uuden johtajan valinta ei asiantuntijan mukaan olisi yksinkertainen taikatemppu, jolla muutettaisiin Nokian kurssia vauhdilla.

- Kyllä se olisi enemmän viesti markkinoille, että hallitus tekee jotain, eikä vain katsele sivusta, asiantuntija sanoo.

"Ulkomaalainen johtaja uhkaisi Suomen työpaikkoja"

Toisen asiantuntijan mukaan ulkomaalainen johtaja saattaisi olla Nokialle eduksi, mutta ei välttämättä Suomelle.

- Jos Nokialla on ulkomaalainen johto, ei työpaikkojen säilyminen Suomessa ole yhtä varmaa kuin kotimaisen johdon alaisuudessa.

Asiantuntijan mielestä Nokia tippui markkinoiden kelkasta vuonna 2007, kun puhelimiin alettiin haluta mediasovelluksia ja -sisältöjä.

- Vuoteen 2006 teollisuus toimi Nokian ehdoin, sen jälkeen on toimittu Googlen ja Applen ehdoin, hän vertaa.

Hänen mielestään Nokia on nyt pakkovalinnan edessä: haluaako se jatkossa olla rautafirma ja optimoida toimintonsa sillä alalla.

- Vai haluaako Nokia tosissaan nousta kolmen vuoden takaa-ajoasemasta Googlen ja Applen rinnalle, asiantuntija kysyy.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.