Mainos

Kallasvuo: Venäjä on optio

SuomiAreenan Venäjä, Venäjä, Venäjä -keskustelu kiinnosti tänään Porissa niin, että istumapaikat loppuivat välillä kesken Porin kaupungintalon pihalla.

Keskustelijat totesivat yksimielisesti, että Venäjä on mahdollisuus, ei enää uhka. Nokia Siemens Networksin hallituksen puheenjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo tosin oli sitä mieltä, että mahdollisuus on vasta option tasolla.

- Suomalaiset yritykset ovat todenneet, että Venäjä on optio, jota voi käyttää myöhemmin. Nyt muut maat investoivat sinne, mutta suomalaiset yritykset odottavat varovaisesti, Kallasvuo totesi.

Myös tämän päivän Kauppalehden uutisessa ihmetellään, miksi suomalaiset pk-yritykset eivät innostu Venäjästä. Lehden haastatteleman konsultin mukaan suomalaiset johtajat ja yrittäjät pelkäävät mukavuusalueensa ulkopuolelle menemistä, kun ulkomailla puhutaan eri kieltäkin.

SuomiAreenan keskustelussa S-ryhmän pääjohtaja Kuisma Niemelä kertoi pitävänsä Venäjää erittäin merkittävänä kauppakumppanina. S-ryhmällä onkin Venäjällä jo 6 Prismaa ja 3 hotellia.

Keskustelua vetävä Kauppalehden päätoimittaja Hannu Leinonen muistutti keskusteluaiheen tärkeydest' toteamalla, että Venäjä on naapuri, joka ei koskaan muuta pois.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.