Mainos

Kallasvuo lupaa Nokialle "työhevosen" loppuvuonna

Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo on tyytymätön yhtiön nykyiseen puhelintarjontaan. Ongelmia on ylimmässä hintaluokassa, josta Kallasvuon mukaan puuttuu se "työhevonen".

- Tämä on asia, jonka tulemme korjaamaan monella tavalla vuoden jälkimmäisellä puoliskolla, Kallasvuo sanoi MTV:n uutisten haastattelussa.

- Tällä hetkellä en ole tyytyväinen tähän ylimmän hintaluokan tarjontaan. Sen eteen tehdään nyt työtä todella kovasti joka päivä. Ja kuten sanoin, vuoden loppua kohti tämä asia pitäisi olla järjestyksessä.

Mainittu työhevonen on Kallasvuon mukaan laite, joka vastaa kuluttajien kasvaviin odotuksiin. Puhelimet muuttuvat entistä monipuolisemmiksi ja sisältävät yhä uusia palveluita, ja tässä kehityksessä Nokia yrittää pysyä paremmin mukana.

- Hyvä työhevonen myy hyvin, Kallasvuo kiteyttää.

Kallasvuon mukaan kilpailutilanne älypuhelimissa on nyt tiukka ja haasteellinen. Toimitusjohtajan mukaan kilpailu jatkuu kovana etenkin korkeamman hintaluokan matkaviestimissä.

- Apple on yksi kova kilpailija, ei ainoa. Mutta sitä yhtäkin vastaan on löydettävä oikeat lääkkeet.

Yleinen markkinatilanne on Kallasvuon mukaan piristynyt, ja se kasvattaa luottamusta tulevaan.

- Matkapuhelinteollisuus on taas kasvuala, ja se on tietysti innostava juttu.

Eurooppaa riivannut tuhkapilvi on Kallasvuon mukaan vaikeuttanut sekä yhtiön henkilöstön että puhelinkomponenttien liikkumista. Toimitusjohtaja itsekin jäi tuhkan takia nalkkiin - Suomeen. Hän ei nimittäin ole tottunut viettämään viikkoa pelkästään pääkonttorilla.

- Se on epänormaalia. Yleensä viikon kuluessa pitäisi yksi matka tehdä asiakasta tapamaan, hän sanoo.

Katso Markus Pirttijoen analyysi

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.