Mainos

Kaljakelluntakäräjät alkavat tänään Vantaalla

Vantaan käräjäoikeus alkaa tänä aamuna käsitellä erikoista syytettä, jossa syyttäjä vaatii kahdelle miehelle rangaistusta kokoontumisrikkomuksesta. Syytetyt ovat pitäneet yllä internetsivustoa, jossa on keskusteltu Kaljakellunta-nimisestä tapahtumasta.

Vapaamuotoisessa tapahtumassa ihmiset kelluvat erilaisilla veneillä ja tilapäislautoilla Vantaanjoessa. Alun perin toveripiiristä alkanut tapahtuma on paisunut, ja se järjestetään joka syksy.

Poliisia tapahtuma on ärsyttänyt, koska se katsoo osallistujien roskaavan ympäristöä sekä vaarantavan turvallisuutensa huonokuntoisissa paateissaan. Poliisi ei ole kuitenkaan löytänyt keinoa estää tapahtumaa.

Internetsivuston pitäjät sulkivat sivut poliisin pyynnöstä ennen viimevuotista kelluntaa. Syyttäjä katsoo miesten olevan tapahtuman järjestäjiä, kun taas miehet itse sanovat vain ylläpitäneensä keskustelupalstaa.

Nyt Vantaan kihlakunnansyyttäjä Jukka Haavisto aikoo vaatia miehille sakkorangaistusta kokoontumisrikkomuksesta. Kyseessä ei ole rikoslaissa esiintyvä rikos. Kokoontumislaissa sen sijaan edellytetään, että yleisötilaisuuden järjestäjän on ilmoitettava tilaisuudesta poliisille kirjallisesti vähintään viisi vuorokautta ennen kokousta.

Joka lyö ilmoitusvelvollisuuden laimin, voidaan tuomita kokoontumisrikkomuksesta sakkoon.

Onko siis kyse siitä, että kun poliisi ei ole keksinyt mitään muuta keinoa puuttua tapahtumaan, on kokoontumislaki valjastettu avuksi ja nostettu erikoinen syyte?

– On sinun tulkintasi, että syyte olisi erikoinen. Laissa on ne edellytykset, joiden mukaan [yleisötilaisuuden järjestäjän] pitää toimia, syyttäjä Haavisto sanoo.

Syyte tulee julkiseksi käsittelyn alkaessa kello 9. MTV:n uutiset seuraa oikeudenkäyntiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.