Mainos

Kaliforniassa taas sähkökatkoksia

Sähkökatkokset ovat jälleen olleet riesana Kaliforniassa. Arviolta miljoona taloutta jäi eilen ilman sähköä, kun maan viranomaiset joutuivat turvautumaan sähkökatkoksiin energiaongelmien vuoksi.

Sähkökatkos Kaliforniassa

Kyseessä oli jo kolmas sähkökatkos viime tammikuun jälkeen, ja ensimmäinen kerta, kun katkokset ulottuivat eteläiseen Kaliforniaan.

Maan energiaministeri Spencer Abraham varoittaakin, että Yhdysvaltoja odottaa vakavin energiakriisi sitten 70-luvun. Hänen mukaansa Kalifornian viimeaikaiset sähköongelmat eivät ole yksittäisiä tai väliaikaisia, ja ne ovat leviämässä koko maahan. Abrahamin mukaan energiakriisi uhkaa koko maan vaurautta sekä kansallista turvallisuutta.
-Sähkökriisi ei ainoastaan verota lompakoitamme, vaan muuttaa koko elämäntapamme, Abraham varoittaa.

Hänen mukaansa energiankulutus, erityisesti kaasun ja sähkön kysyntä on nousussa. Bensiinialan järjestöt varoittavat puolestaan, että hinnat saattavat nousta rajusti juuri kesken kesän vilkkaan autoilukauden. Arvio tehtiin jo ennen kuin öljyntuottajajärjestö OPEC ilmoitti tuotannonsupistuksista. Abraham sanookin, että uuden hallituksen päämääränä on saada aikaan "järkevä tasapaino energiatarpeiden ja ympäristöhuolien välille". Energiapuheilla yritetään luultavasti pohjustaa presidentti Bushin vaatimuksia siitä, että Alaskan luonnonsuojelualueilta on ryhdyttävä mahdollisimman pian poraamaan öljyä.
(MTV3-STT-REUTERS)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.