Mainos

Kalifornian palot lähes hallinnassa

Eri puolilla Kaliforniaa raivonneissa paloissa on kuollut jo kahdeksan ihmistä.

Yhdysvalloissa palomiehet ovat saamassa Kaliforniaa riivanneet maastopalot hallintaan.

Vaikka osavaltion eteläosissa riehuu edelleen viitisentoista paloa, palomiehet uskovat että pahin on takanapäin. Tilanne helpottui päivän mittaan, kun kuumat ns. Santa Ana -tuulet tyyntyivät ja palomiehet pääsivät etenemään kaikilla palorintamilla.

Suuri osa noin puolesta miljoonasta evakkoon joutuneesta on päässyt palaamaan takaisin koteihinsa. Osalle kotiinpaluu oli kuitenkin karvas kokemus, sillä arviolta 1600 kotia on tuhoutunut paloissa sitten viime sunnuntain.

Liekkien uhrien määrä on noussut kahdeksaan, kun yhdestä palaneesta talosta San Diegon lähistöllä löytyi kahden ihmisen palaneet ruumiit. Lisäksi ainakin 40 ihmistä on saanut vammoja paloissa ja sammutustöissä.

Tuulen laantuminen merkitsi selvää käännettä sammutustöissä.

Osa paloista tuhopolttoja

Presidentti George W. Bush saapui tuhoalueelle, missä hänen oli määrä kierrellä kuvernööri Arnold Schwarzeneggerin kanssa.

- Tilanne on surullinen eteläisessä Kaliforniassa. Ymmärrän hyvin, että ihmisillä on suurta hätää sydämissään ja heidän on saatava tietää, että monet ihmiset välittävät heistä, Bush sanoi lähtiessään Valkoisesta talosta.

Bush sanoi haluavansa varmistaa, että Kalifornia saa kaiken tarvitsemansa avun selvitäkseen maastopaloista. Pelkästään San Diegon alueella tuhot ovat jo tähän mennessä nousseet yli miljardiin dollariin eli runsaaseen 700 miljoonaan euroon.

Osa paloista on ollut tahallaan sytytettyjä. Los Angeles Times -lehti kertoo, että San Bernardinon poliisi oli ampunut kuoliaaksi yhden tuhopoltosta epäillyn henkilön. Ainakin yksi ihminen on pidätetty epäiltynä maastopalon sytyttämisestä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.