Mainos

Kalifornian lemmikit pakkosteriloidaan?

Lemmikkikoirien ja -kissojen pakkosteriloinnilla pyritään laskemaan hylättyjen eläinten määrää. Koirien ja kissojen talteenotto sekä lopettaminen maksaa Kalifornialle 300 miljoonaa taalaa vuosittain.

Kaliforniasta saattaa tulla ensimmäinen osavaltio, joka vaati asukkaitaan pakkosteriloimaan koiransa ja kissansa. Lailla halutaan päästä eroon hylättyjen ja lopetettavien eläinten suuresta määrästä.

Eläintenystävät ovat kauhuissaan lakialoitteesta, jonka osavaltion edustajainhuone jo hyväksyi. Laki on vielä hyväksyttävä osavaltion senaatissa.

-Se on kauhea laki. Teoriassa sen avulla voidaan hävittää kaikki Kalifornian koirat, kommentoi Maureen Hill-Hauch, Yhdysvaltojen koiranomistajien etujärjestön edustaja.

Jopa puoli miljoonaa hylättyä eläintä lopetetaan joka vuosi Kaliforniassa. Koirien ja kissojen talteenotto sekä lopettaminen maksaa osavaltiolle 300 miljoonaa taalaa vuosittain.

Kieltoa uhmaavaa kissan tai koiran omistajaa rangaistaisiin lakiehdotuksen mukaan vajaan 400 euron suuruisella sakolla. Koirankasvattajat ja opaskoirien omistajat voisivat anoa vapautusta määräyksestä.

Osavaltion senaattorilla Arnold Schwarzeneggerilla on itsellään kaksi koiraa, Sarge ja Spunky. Schwarzenegger ei ole sen paremmin ottanut kantaa lakiin kuin kertonut ovatko hänen koiransa steriloituja.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.