Mainos

Kalifornian lämmöstä hyiselle Rovaniemelle, yhdysvaltalaistähti hyppäsi unelmiaan jahdaten tuntemattomaan – "Minulla ei ollut hajuakaan"

4:05
Videolla Tulosruudun juttu Jenelle Jordanista kokonaisuudessaan.

24-vuotias Jenelle Jordan on yksi rovaniemeläisen lentopalloseura WoVon tähtipelaajia. Miten yhdysvaltalainen lahjakkuus on päätynyt Kalifornian auringosta Rovaniemelle pakkasen ja talven keskelle?

Teksasista kotoisin oleva Jordan pelasi lentopalloa aktiivisesti jo opiskeluaikoinaan Kaliforniassa, mutta valmistumisen jälkeen hän halusi koittaa siipiään ammattilaiskentillä. Niinpä Jordan hankki itselleen agentin, jolle hän toimitti koostevideon omista suorituksistaan, jotta agentti löytäisi pelaajalle seuran.

– Pian agenttini löysikin seuran, joka oli valmis tarjoamaan sopimusta. Seura tosin sijaitsi kaukana pohjoisessa, mikä oli minulle täysin uutta, mutta päätin kuitenkin yrittää. Olen itse asiassa viihtynyt täällä paljon paremmin kuin olisin uskonutkaan, Jordan kertoo tuntemuksiaan MTV Urheilulle.

Kulttuuriero Texasin ja Rovaniemen välillä on valtaisa. Uuteen ja tuntemattomaan astuminen olikin Jordanille jännittävä tilanne. Vaikka epäilyksiäkin oli ilmassa, päätti Jordan antaa kaikkensa ammattilaishaaveensa eteen.

– Olihan se kova paikka tulla vieraaseen maahan. Olin puhunut valmentajan kanssa vain kahdesti puhelimessa, enkä ollut koskaan tavannut häntä henkilökohtaisesti. Minulla ei ollut hajuakaan, miten motivoituneita muut pelaajat ovat, millainen harjoituskulttuuri täällä on tai kommunikointi toimii. Ja on vielä paljon asioita, joita en osannut ajatellakaan ennen kuin saavuin tänne.

– Siinä ei auttanut kuin pysyä skarppina ja koittaa sopeutua. Kausi kuitenkin kestää kahdeksan kuukautta, joten vaihtoehdot ovat sopeutua tai luovuttaa. Luovuttaminen ei tullut kyseeseen, vaan päätin yrittää sopeutua niin hyvin kuin pystyn, Jordan painottaa.

Viime kaudella WoVo jäi tylysti kokeneempien kilpailijoiden jalkoihin. Jordan halusi silti jatkaa seurassa, koska kokee saavansa pakkasen ja pimeyden vastapainoksi paljon sellaista, josta muualla pelaavat voivat vain haaveilla.

– He todella välittävät täällä hyvinvoinnistani, mikä on todella tärkeää, ja mitä muissa maissa ei välttämättä oteta huomioon, etenkään ulkomaalaisvahvistusten kohdalla. Täällä pelaajiin suhtaudutaan kunnioituksella, meitä ymmärretään ihmisinä, ja se on todella tehnyt minuun vaikutuksen. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja