Mainos

Kalifornia osti siirtoverkon pelastaakseen sähköyhtiön

Kalifornian osavaltio ostaa sähköyhtiö Southern California Edisonin siirtoverkon pelastaakseen yhtiön konkurssilta, kuvernööri Gray Davis ja Edison ilmoittivat tiistaiyönä Suomen aikaa.

Osavaltio maksaa Edisonille yli 18 miljardia markkaa lähes 20000 kilometriä pitkästä siirtoverkosta. Sopimus velvoittaa Edisonin maksamaan velkojaan takaisin ja luopumaan Kalifornian osavaltiota vastaan nostamastaan syytteestä, joka koskee yhtiön mielestä liian alhaiseksi määrättyä sähkön hintaa.

Kalifornian suurin sähköyhtiö Pacific Gas & Electric haki itsensä maanantaina selvitystilaan. Yhtiön velat ovat noin 60 miljardia markkaa.

Yhdysvaltain länsirannikkoa on vaivannut sähkökriisi lähes vuoden ajan. Sähköä ei tuoteta alueella tarpeeksi ja sähköyhtiöt ovat vararikon partaalla hintasäännöstelyn vuoksi. Tilanne on johtanut useisiin pitkiin sähkökatkoihin, jotka ovat vaikuttaneet miljoonien ihmisten ja yritysten elämään.

Eilen tilanteeseen tuli tilapäinen helpotus, kun Kalifornian osavaltio poisti hälytystilan kylmän sään alennettua sähkön kulutusta. Kaliforniassa sähkön kulutus nousee kuumalla säällä talojen ilmastoinnin vuoksi. (STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.