Kalevan Teuvo Mällinen on kuollut

Kalevan pitkäaikainen päätoimittaja Teuvo Mällinen on kuollut. Kalevan mukaan Sievissä 1940 syntynyt Mällinen kuoli eilen äkilliseen sairauteen. Mällinen ehti olla Kalevan päätoimittajana pitempään kuin kukaan edeltäjistään eli lähes 24 vuoden ajan. Hänen oli määrä siirtyä työkyvyttömyyseläkkeelle vain puolentoista kuukauden kuluttua kesäkuun alussa.

Mällinen valmistui valtiotieteen kandidaatiksi Helsingin yliopistosta vuonna 1962. Ennen Kalevaan tuloaan hän ehti työskennellä kustannustoimittajana Otavassa sekä toimittajana Viikko-Sanomissa ja Helsingin Sanomissa. Kalevan mukaan Mällinen oli arvostettu henkilö, jonka laaja yleissivistys ja hyvä muisti jaksoivat yhä uudelleen yllättää työtovereita.

Mällistä luonnehditaan hiljaiseksi ja myhäileväksi, mutta huumorintajuiseksi ja myötäeläväksi keskustelukumppaniksi. Kalevan mukaan Mällinen pyrki työssään puolustamaan Pohjois-Suomea ja pohjoissuomalaisia. Työnsä ohella hän kokosi useita kirjoja, muun muassa kaksi Pohjois-Suomen ja Kalevan historiaan liittyvää valokuvateosta.

(STT)

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja