Mainos

Kaleva: Tyytyväisyys Haloseen laskenut

Presidentin suosio oli huipussaan marraskuussa 2003. Yhä useampi ilmoittaa alkaneen epäröidä kantaansa. Erittäin tyytyväisiä löytyi eniten Pohjois-Suomesta.

Sanomalehti Kalevan teettämän mielipidemittauksen mukaan presidentti Tarja Halosen suosio on laskenut kahden vuoden takaisesta huipustaan.

Tyytyväisyys Halosen toimintaan oli marraskuussa 6 prosenttiyksikköä alempana kuin viime maaliskuussa ja 16 prosenttiyksikköä vähemmän kuin marraskuussa 2003, jolloin presidentin suosio oli huipussaan.

Suurin osa suomalaisista eli 71 prosenttia ilmoittaa kuitenkin olevansa edelleen tyytyväisiä presidentin toimintaan.

Tutkimuksen mukaan suomalaisten tyytyväisyys presidentti Haloseen lisääntyi heti valinnan jälkeen tasaisesti kolme vuotta. Sen jälkeen se on laskenut yhtä tasaisesti.

Tutkimustuloksissa todetaan, että yhä harvempi on ilmoittanut olevansa häneen erittäin tyytyväinen. Sen sijaan ihmiset ovat ilmoittaneet olevansa vain tyytyväisiä tai alkaneet epäröidä kantaansa.

Suurien paikkakuntien asukkaat tyytyväisimpiä

Suomalaiset ovat sitä tyytyväisempiä Haloseen, mitä suuremmalla paikkakunnalla he asuvat.

66 prosenttia taajaan asuttujen kuntien asukkaista ovat erittäin tyytyväisiä tai tyytyväisiä. Hieman suuremmissa, kaupunkimaisissa kunnissa suosio on 71 prosenttia ja pääkaupunkiseudulla 73 prosenttia.

Eniten kiitosta maantieteellisesti presidentti Halonen saa Uudellamaalla ja Itä-Suomessa asuvilta ihmisiltä.

Vähiten on tyytyväisiä Länsi-Suomessa ja Etelä-Suomessa Uudenmaan ulkopuolella.

Pohjoissuomalaisista 30 prosenttia ilmoittaa olevansa erittäin tyytyväisiä presidentin toimintaan, mikä on enemmän kuin koko maassa keskimäärin. Toisaalta pohjoisessa on presidentin toimintaan tyytymättömiä 16 prosenttia.

Tyytyväisimpiä häneen ovat 18-24-vuotiaat ja lähes yhtä tyytyväisiä 25-34-vuotiaat. Vähiten suosiota Halosella on 50-64-vuotiaissa. Näitä vanhemmat ovat yhtä tyytyväisiä istuvaan presidenttiin kuin suomalaiset keskimäärin.

Presidentti Tarja Halonen vetoaa selvästi enemmän naisiin kuin miehiin.

TNS-Gallup haastatteli selvitystä varten 933:a suomalaista marraskuun kymmenen ensimmäisen päivän aikana. Tuloksen virhemarginaali on kolme prosenttiyksikköä suuntaan tai toiseen.

Suomalaisten tyytyväisyyttä presidentti Haloseen on kysytty hänen virkakaudellaan kaksi kertaa vuodessa, nyt 12. kerran.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.