Mainos

Kaleva: Tuki Vanhasen hallitukselle tipahtanut

Suomalaisten tuki Matti Vanhasen hallitukselle on tipahtanut. Puoli vuotta sitten 55 prosenttia suomalaista oli tyytyväisiä hallitukseen. Nyt tyytyväisiä on 45 prosenttia.

Sanomalehti Kalevan teettämän mielipidekyselyn mukaan suomalaisten tuki Matti Vanhasen hallitukselle on tipahtanut. Tuoreen tutkimuksen mukaan tyytyväisyys hallituksen toimintaan romahti puolessa vuodessa kymmenen prosenttiyksikköä. Nyt 45 prosenttia suomalaisista kertoo luottavansa hallitukseen, kun puoli vuotta sitten luku oli 55.

Hallituksen suosio on kuitenkin yhä korkea, jos sitä vertaa edellisiin hallituksiin. Esimerkiksi Paavo Lipposen molemmat hallitukset saivat aina alle 40 prosentin kannatuksen.

Kalevan mukaan etenkin SDP:n kannattajat ovat menettäneet uskoaan hallituksen toimintaan. Vain vähemmän kuin joka toinen on tyytyväinen hallituksen toimintaan.

Pääministeri Matti Vanhasen henkilökohtainen suosio on sen sijaan yhä korkealla. Suomen Gallupilla teetetty kysely kertoo, että 67 prosenttia suomalaisista on joko erittäin tai melko tyytyväisiä Vanhasen toimintaan.

Tutkimukseen haastateltiin maaliskuun alussa lähes tuhatta suomalaista. Virhemarginaali on kolme prosenttia suuntaansa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.