Mainos

Kaleva: Sarjamurhaaja ei ollut valmis siviiliin

Suomen ensimmäiseksi sarjamurhaajaksi kuvailtu oululaismiehestä tehtiin vaarallisuusselvitys ennen hänen viime vuoden marraskuussa alkanutta koevapauttaan. Sisällöltään salaisen selvityksen lopputulema oli, että hän ei ole vielä valmis siviilielämään. Asiasta kertoo Kaleva nettisivuillaan.

Mies tappoi kolme naista 80- ja 90-luvuilla. Hän tappoi kuristamalla ensin äitinsä, vuotta myöhemmin 12-vuotiaan tytön ja myöhemmin vielä naisystävänsä. Hän istui teoista yli vuotta 15 vankilassa ja vapautui vuosi sitten.

Tänään hän istui jälleen syytettynä Oulun käräjäoikeudessa, nyt kahdesta kuristamalla tehdystä naisen tapon yrityksestä ja yhdestä pahoinpitelystä.

Kolmen nyt syytteessä olevan tapon yrityksen lisäksi syyttäjälle on tulossa syyteharkintaan uusi rikosepäily. Poliisi tutkii lisäksi useita muitakin miehen tekemiksi epäiltyjä naisten ahdisteluja. Kaikki ovat tapahtuneet Oulussa.

Tänään oikeudessa kuultu naisuhri ihmetteli Kalevan mukaan, miksi poliisi ei reagoinut, kun hän ilmoitti joutuneensa miehen ahdistelemaksi tämän asunnossa kuluvan vuoden syyskuun ensimmäisenä päivänä. Naisen mukaan poliisi ilmoitti, että "rikosilmoituksen jättö on turhaa, koska hän selvisi niin vähällä".

Nainen pääsi pakenemaan miehen asunnosta jonne hänet oli tilattu tekemään viikkosiivousta. Nahkakäsineitä käyttänyt ja raskaasti kasvonsa meikannut mies kävi naiseen käsiksi, mutta joutui luopumaan aikeistaan tämän purtua häntä peukalonhankaan. Syyttäjä vaatii miehelle rangaistusta pahoinpitelystä.

Jo ennen tätä tapausta poliisille oli ilmoitettu ainakin yhdestä miehen tekemästä päällekarkauksesta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.