Mainos

Kaleva: Palkanmaksu uhattuna — onko oma työnantajasi jo varautunut?

Palkanmaksu voi onnahdella marraskuun alussa kansainvälisten tilinumeroiden käyttöönoton takia, kertoo Kaleva. Suomalaisten tilinumeroiden tilalle tulevat tuolloin kansainväliset Iban-muotoiset tilinumerot. Suomalaiset Iban-numerot ovat aina 18 merkkiä pitkiä.

Marraskuun alusta lähtien pankit eivät enää vastaanota kotimaisessa muodossa olevia yritysten maksuja. Palkat eivät mene perille, jos yritykset eivät ole päivittäneet työntekijöidensä tilinumeroita Iban-muotoon. Myös pankkiyhteysohjelmat on päivitettävä.

Iban-muotoiset tilinumerot tulivat pakolliseksi vuoden alussa, mutta siirtymäaikaa on jatkettu lokakuun loppuun. Tilinumeroiden muuttuminen johtuu Euroopan yhtenäiseen maksualueeseen Sepaan siirtymisestä.

Finanssialan Keskusliiton ja Elinkeinoelämän Keskusliiton heinäkuussa julkistamassa kyselyssä puolet yrityksistä ilmoitti, etteivät ne vielä ole Sepa-valmiudessa. Finanssialan Keskusliiton kehityspäällikkö Pirjo Ilola sanoo Kalevassa, että tämänhetkistä lukua ei tiedetä. Hän arvioi, että puutteita on yhä erityisesti pienissä yrityksissä.

(MTV3 - STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.