Kalervo Kummola osti idean MM-kisojen isosta kannattajamuutoksesta – kertoi olleensa yhteydessä myös Petteri Orpoon

Jääkiekon MM-kisojen tunnelma on noussut jälleen kerran tapetille Suomessa. Tampereen Nokia Arenan peleissä isoin huomio on kohdistunut siihen, miksi ottelutapahtumista ei löydy kohdistettua kannattajaosiota, esimerkiksi seisomakatsomon muodossa. Rautakansleri, Tampereen tuore pormestari Kalervo Kummola osti aiheeseen liittyvän idean.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Avausottelu Tshekki–Suomi pe 10.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.00!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Kummola saapui lauantaina Suomen Jääkiekkoliiton järjestämälle Leijonien legendalounaalle. Kokoomus valitsi hänet vastaikää Tampereen uudeksi pormestariksi kansanedustajaksi siirtyneen Anna-Kaisa Ikosen tilalle.

– Ison kaupungin kyläpäällikkö, Kummola huikkasi, naurattaen ympärillä olleita toimittajia.

Kummola on ehtinyt seuraamaan Leijonien otteita kaikennäköisten muiden kiireiden keskellä.

– Joukkue parantaa pikkuhiljaa. Aika usein se on mennyt niin, että jos alussa on ollut vähän tuskaista, niin kiitos on seisonut lopussa. Muistan kyllä, kun Tanskan kisat menivät kuin vettä korvasta ja sitten hävisimme puolivälierissä. Silloin kun on voitettu kultaa, niin aina on hävitty joku peli, Kummola muistuttaa.

Juttu jatkuu kuvan alla.

Kummolan mukaan MM-kisojen tunnelma on ollut ”kohtalaisen hyvä”. Aihe on herättänyt kuitenkin kovasti kritiikkiä kansan syvissä syövereissä. Tikunnokkaan ovat nousseet muun muassa valtavat yritysvierasryppäät, jotka ovat erottuneet hallin yleiskuvasta.

Tapetille on noussut muun muassa se, miksi intohimoisille faneille ei ole tehty tiivistunnelmaista seisomakatsomoa.

Kummola ostaa idean.

– Tuo on hyvä kysymys, että pitäisikö MM-kisoissa toinen pääty tehdä seisomakatsomoksi. Tuo on ihan ajattelemisen arvoinen kysymys.

– Seisomakatsomoon saataisiin kuitenkin tuplamäärä ihmisiä, Kummola virnisti.

Toinen MM-puheenaihe on liittynyt korkeisiin lippujen hintoihin.

– Niitä pudotettiin jonkun verran viime kisoista. Tästäkin voi mua syyttää, kun olen ollut mukana päättämässä niistä, kisojen järjestelytoimikunnan varapuheenjohtaja Kummola huikkaa.

Kummolan mukaan hän on ollut yhteyksissä Säätytaloon päin, missä Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo vetää tällä hetkellä hallitusneuvotteluja.

– Mulla oli pitkä lista esityskohtia, katsotaan mikä menee läpi. Siellä meidän (Tampereen) edellinen pormestari vetää isoa ryhmää. Olemme Petterin (Orpo) kanssa viestitelleet, Kummola kertoi.

Lue myös:

    Uusimmat