Kalenteri täynnä, stressaa ja väsyttää? Repäise itsesi vihdoin irti!

Kesälomasta on jo pitkä aikaa ja moni tuntee varmasti olonsa jo väsyneeksi. Stressi voi tuntua nopeastikin tauon jälkeen, etenkin jos loma ei ole ollut riittävän pitkä. Psykoterapeutti Stephanie Sarkis neuvoo Huffington Post -sivustolla, miten tiukoista aikatauluista, velvollisuuksista ja kierteestä pääsee irti.

Kuulutko sinäkin niihin ihmisiin, jotka elävät korva kiinni puhelimessa ja käsi jatkuvasti näppäimistöllä? Tuore teknologia mahdollistaa sen, että työt ja muut velvollisuudet kulkevat jatkuvasti mukanamme, menimme sitten minne tahansa.

Psykoterapeutti Stephanie Sarkis kirjoittaa Huffington Post -sivustolla, että kierteestä on mahdollista päästä irti.

– Moni meistä on yliaikataulutettu, ylivarattu ja venyy jatkuvasti yli äärirajojensa – ja kummallista kyllä, se on meille kuin kunniamerkki. Tiedättehän tyypin: "Olen niin väsynyt – minun täytyy hoitaa yksi työjuttu ennen puoltapäivää, tavata asiakas lounaalla, jonka jälkeen minulla on 15 minuuttia aikaa hakea lapsi hoidosta ja ajaa kotiin". Noin kiireinen elämä on aina valinta, ei koskaan pakko, Sarkis kirjoittaa.

Sarkis kehottaa ensimmäiseksi kiireistä ihmistä miettimään, mitä hän tekisi, jos hänellä olisi yksi päivä vain häntä itseään varten. Moni pitää ajatusta mahdottomana, mutta totuus on, että ihminen on itse suostunut kaikkiin tapaamisiin ja tehtäviinsä – kukaan ei ole häntä niihin pakottanut.

Ota vapaapäivä – kaikesta

Jos huomaat eläväsi nenä kiinni kalenterissa varaa yksi päivä, tai jopa viikonloppu, vain itsellesi. Laita puhelin kiinni, jätä tietokone työpaikalle ja vietä aikaa vain oman itsesi ja perheesi seurassa ilman sen suurempia suunnitelmia.

– Lähde vaikka kävelyllä ilman, että suunnittelet minne olet menossa. Heittäydy hetkeen ja katso, minne päivä sinua kuljettaa. Kannattaa myös opetella sanomaan "ei" niin puhelimen pirinälle kuin ihmisten ehdotuksillekin, Sarkis kirjoittaa.

Kun saat aikaa vain itsellesi pystyt paremmin pohtimaan, millaista elämää haluat viettää ja mikä on kalenterissasi ylimääräistä. Ryhdy tietoisesti karsimaan menojasi ja kirjoita kalenteriin merkintöjä vapaapäiville, -illoille ja hetkille, jotka on tarkoitettu vain sinulle.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja