Mainos

Kalastusvalvontaa tiukennetaan

Kalatalouden keskusliitto maakunnallisine jäsenjärjestöineen aloittaa valtakunnallisen kalastuksen valvontakampanjan juhannuksen jälkeen. Maanantaina 26. kesäkuuta alkava kampanja päättyy sunnuntaina 2. heinäkuuta. Kalastuksenvalvojat tekevät tuona aikana tehostettuja valvontaiskuja niin jokivarsilla kuin järvillä ja merellä. Valvonta jatkuu myös muina aikoina kuin kampanjaviikolla. Kalatalouden keskusliiton ahvennet auttaa kalastajaa lupa-asioissa. Sivut www.ahven.net. päivitetään säännöllisesti. Ahvennetin kautta voit ilmoittautua myös maa- ja metsätalousministeriön kalastuksenhoitomaksun rekisteriin.

Pohjanmaan jokiin istutetaan miljoonia nahkiaisia


Länsi-Suomen ympäristökeskus istuttaa Pohjanmaan jokiin 10 miljoonaa nahkiaista. Istutukset ovat osa EU:n Pesca-rahoituksen turvin käynnistetyksi hanketta, jolla pyritään elvyttämään nahkiaiskantaa ja parantamaan ammattimaisen nahkiaisenpyynnin kannattavuutta Kristiinankaupungin ja Himangan välisellä alueella. Nahkiaisia istutetaan Lapväärtin Isojokeen, Tiukanjokeen, Kyrönjokeen, Lestijokeen ja Perhonjokeen. Perhonjokeen nahkiaisia on istutettu jo pari vuotta sitten 10 miljoonaa.

Istutettavat toukat on tuotettu viljelytiloissa Korpelan voimalaitoksessa Kannuksessa. Syksyllä 1999 jokiin vaeltaneita nahkiaisia on säilytetty altaissa talven yli. Niiden mäti keinohedelmöitettiin toukokuussa. Muutaman viikon ikäiset mädistä kuoriutuneet toukat ovat nyt noin 8 millimetrin pituisia. Toukat kaivautuvat joen pohjasedimenttiin, jossa ne elävät 5-7 vuotta. Aikuisen nahkiaisen piirteet kehittyvät toukkavaiheen lopulla. Aikuinen nahkiainen vaeltaa kevättulvien aikaan mereen ja palaa kutemaan kotijokeen 1-2 vuoden kuluttua.

Nahkiaiskannan vähentyminen johtuu vesistörakentamisesta ja jokien perkauksista. Hyvässä nahkiaisjoessa voi olla satoja miljoonia nahkiaisen toukkia.

(STT-MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.