Mainos

Kalastuskausi kuumillaan

Suomen kesälomakausi alkaa juhannukselta ja suuri joukko viettää lomaansa kesämökillä, joko omassa tai vuokratussa. Suomi on kesämökkien maa, sillä vuonna 2000 meillä oli käytössä 435 000 kesämökkiä ja vuosittain rakennetaan 5000-6000 mökkiä lisää. Ja mökillä jos jossain kalastetaan.

Kesämökeillä riittää nyt vilskettä. Mökeillä on 1,7 milj. vakituista käyttäjää. Jos mukaan lasketaan satunnaiset käyttäjät, on mökkiläisiä peräti 2,7 miljoonaa henkilöä. Suurin osa mökkeilijöistä myös kalastelee. Kalaan lähtöä suunnittelevien on ennen vesille menoa muistettava tarkistaa, että tarvittavat kalastuslupa-asiat on hoidettu. Silloin kalastaminenkin on huoletonta. Kun tarvitset tietoja kalastusluvista, kalastuksesta ja kalataloudesta, muistisääntönä toimii Suomen kansalliskala ahven. Lisätietoja kalastusluvista löydät Kalatalouden Keskusliiton kotisivuiltawww.ahven.net.Sivuilta löytyy myös mm. hyvät kalastustavat.

Kalatalouden Keskusliitto on koonnut seuraavan perustiedoston tarvittavista kalastusmaksuista ja kalastusluvista:

Onkiminen perinteisellä mato-ongella on kaikille vapaa, maksuton yleiskalastusoikeus samoin kuin kesäpilkintä veneestä. Alle 18-vuotiaat ja yli 65-vuotiaat voivat myös kalastaa virvelillä + yhdellä vieheellä maksutta.

Kaikenlainen muu kalastus edellyttää yleensä kalastuksenhoitomaksun maksamista. Maksusta vapautettuja ovat kuitenkin alle 18-vuotiaat ja 65 vuotta täyttäneet. Maksun voi maksaa

Kaikenlainen muu kalastus edellyttää yleensä kalastuksenhoitomaksun maksamista. Maksusta vapautettuja ovat kuitenkin alle 18-vuotiaat ja 65 vuotta täyttäneet. Maksun voi maksaa kalenterivuodeksi jolloin sen suuruus on 90 markkaa tai 7 vuorokauden jaksolta, jolloin maksu on 25 markkaa. Maksu on maksettava valtion pankkitilille 800016-10210. Kalastajalla tulee olla kuitti maksun maksamisesta mukana kalastaessaan.

18-64 vuotiailla tulee lisäksi, ongintaa ja pilkintää lukuunottamatta, olla kalastusta varten maksettu joko vesialueen omistajan lupa tai vaihtoehtoisesti läänikohtainen viehekalastusmaksu.

Läänikohtainen viehekalastusmaksu antaa oikeuden kalastaa yhden läänin alueella yhdellä vavalla, kelalla ja vieheellä -eli tutummin virvelillä. Vetouistelussa yhden vieheen lisäksi siimasta saa löytyä myös painoviehe tai syvääjä. Viehekalastusmaksu on kalenterivuodelta 150 markkaa tai seitsemän vuorokauden kalastusjaksolta 35 markkaa.

Läänikohtaisen viehekalastusmaksun voi maksaa valtion pankkitileille: Etelä-Suomen lääni 800018-29515, Länsi-Suomen lääni 800013-29528, Itä-Suomen lääni 800017-29573, Oulun lääni 800015-29609, Lapin lääni 800010-29612. Kuitti läänikortin maksamisesta on oltava mukana kalalla ollessa.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.