Mainos

Kalastusalus upposi Oulun edustalla

Laivaväylällä ajelehtinut kymmenmetrinen kalastusalus upposi Oulun edustalla eilen illalla, kun siihen törmäsi Oulusta etelään matkalla ollut kuivarahtialus. Kalastusaluksesta veden varaan joutuneet kaksi haukiputaalaismiestä pelastettiin rahtilaivan pelastusveneeseen ja edelleen Virpiniemen merivartioaseman partioveneeseen.

Kalastusaluksen miehet olivat alkoholin vaikutuksen alaisia. Veren alkoholipitoisuus ylitti kummallakin ruorijuopumuksen rajana olevan yhden promillen, ja he joutuvat onnettomuuden takia käräjille. Heitä epäillään ruorijuopumuksesta ja vesiliikennerikoksesta.

Miehet olivat olleet kokemassa verkkoja, kun sisämoottorilla varustetun aluksen moottori sammui. Alus jäi ajelehtimaan laivaväylälle, eikä 96-metrinen rahtialus ehtinyt sitä väistää, vaan törmäsi sen perään noin kello 18.30. Näkyvyys paikalla oli osin räntäsateen heikentämä. Rahtialus jatkoi matkaansa jo samana iltana.

Kemin edustalla pelastettiin kolme miestä

Kemin edustan merialueella Selkäsaaren takana ajelehtineesta pienestä moottoriveneestä pelastettiin kolme miestä eilisiltana. Veneen perämoottori oli sammunut ja miehet itse soittivat hälytyksen.

Etsintää vaikeutti puhelun katkeaminen ennen kuin miesten tarkka paikka ehdittiin selvittää. Etsintään osallistuivat Kemin meripelastusyhdistys, Kemin pelastuslaitos, Ajoksen luotsiasema ja Röyttän merivartioasema. Miehet olivat löydettäessä kylmissään, mutta muuten hyväkuntoisia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.