Mainos

Kalastusalueet huolissaan viehelupamyynnin suosiosta

Kalastusalueet ovat huolissaan valtion läänikohtaisen viehelupamyynnin saamasta suosiosta. Samaan aikaan kun valtio on tienannut heinäkuun alkuun mennessä vieheluvilla 11 miljoonaa markkaa on kalastusalueiden aluekohtainen lupamyynti vähentynyt merkittävästi.

Pirkanmaan kalatalouskeskuksen mukaan alueella olevien yhdentoista kalastusalueen lupamyynti on vähentynyt viime vuodesta keskimäärin 40 prosenttia.

Pyhäjärvellä toimivan Pirkkalan kalastusalueen varapuheenjohtaja on huolestunut aluevesistönsä tulevaisuudesta. Määrärahojen kuivuessa kuihtuvat myös toimintaedellytykset. Valtion viimeisen reilun puolen vuoden ajan harjoittama viehelupamyynti näkyy jo nyt selvästi kalastusalueen myymien järvikohtaisten lupien menekissä. Kun valtio myy viehelupaa koko läänin vesistöihin 150 markalla, vain harvalla on halua maksaa sata markkaa pelkästä Pyhäjärvioikeudesta.

Valtion viehelupamyynnillä nyt jo keräämä miljoonapotti palautuu kokonaisuudessaan vesialueiden omistajille eli kalastuskunnille. Kalastuskuntien yhteistyöfoorumina toimivien kalastusalueiden kannalta tilanteen tekee pulmalliseksi se, että kalastuskunnat voivat halutessaan käyttää kaikki varat omiin istutuksiin ohi kalankasvatusta jo yli kymmenen vuoden ajan koordinoineiden kalastusalueiden.

Maa-ja metsätalousministeriössä kalastusalueiden pelkoa väliinputoamisesta pidetään ennenaikaisena.
(MTV3/Tuula Malin)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.