Mainos

Kalastuksenvalvontaviikko sujunut hyvin

Maanlaajuinen kalastuksenvalvontaviikko päättyy sunnuntaina. Uusi ja aika vaikeaselkoinen lupajärjestelmä on tehnyt tepposet monelle, joka on saanut ikänsä vuoksi ilmaisen läänikohtaisen kalastusoikeuden, Kalatalouden keskusliitosta kerrotaan.

Monet alle 18- ja yli 65-vuotiaat ovat kuvitelleet voivansa vetouistella miten monella vavalla hyvänsä.
-Maksuvapautus koskee vain sitä yhtä vapaa, kelaa ja kalastusarsenaalia, suunnittelusihteeri Risto Vesa Kalatalouden keskusliitosta huomauttaa.

Selvästä tietämättömyydestä ei ole kuitenkaan rangaistu jyrkästi. Vesa ei ole kuullut ainoastakaan kalastusvälineiden takavarikoinnista.
-Voi olla, että niitäkin on. Valvoja joutuu aina käyttämään silmää ja harkintaa.

Noin 2500 valan vannonutta kalastuksenvalvojaa on saapastellut juhannuksesta lähtien jokivarsia, ajanut poliisiveneillä ja muilla passeleilla välineillä uuden lupajärjestelmän noudattamista tarkkailemassa.

Valvonnan kattavat tulokset Vesa lupaa vasta loppukesällä. Kesän mittaan on tarkoitus jatkaa vielä kalastajien seurantaa. Kaksi kolmesta läänikohtaisesta viehekalastusluvasta on lunastettu Uudellamaalla tai Turun ja Porin läänissä.
-Muualla lupia ei ole myyty kuin joitakin satoja kappaleita, Vesa totesi.

Uudenmaan rannikolla ja Turun saaristossa on kuitenkin paljon alueita, joilla vesien omistajat eivät ole antaneet virvelilupia. Läänikohtainen viehekalastuslupa on nyt mahdollistanut pääsyn näillekin kalavesille.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.