Mainos

Kalastajat haluavat korvauksia hylkeistä

Kalastajat ja kalankasvattajat vaativat tavatessaan eduskuntaryhmien edustajat, että hylkeiden elinkeinolle aiheuttamat vahingot on korvattava täysimääräisesti.

Kalatalouden keskusliitto, Suomen ammattikalastajien liitto sekä Suomen kalankasvattajaliitto sanovat, että hylkeet aiheuttavat vuosi vuodelta yhä pahempia tappioita kalataloudelle. Hallin ja Itämeren norpan kasvavat kannat verottavat kalastajien mukaan rannikolla tänä vuonna saalista noin neljän miljoonan markan edestä ja kalanviljelyä miljoonan markan arvosta.

Yksittäisillä kalanviljelijöillä vuosittaiset hyljevahingot nousevat liittojen mukaan satoihin tuhansiin markkoihin. Rannikon kalastusvakuutusyhdistykset korvaavat vain pyydysten vahingoittumisen, eivät saalismenetyksiä. Metsästyslaissa puolestaan sanotaan, että petoeläinten aiheuttamat vahingot voitaisiin korvata valtion varoista. Liittojen mukaan varoja ei tähän tarkoitukseen ole toistaiseksi käytetty.

Liitot odottavat nyt, että hylkeiden aiheuttamat vahingot kalastuselinkeinolle otetaan tämän vuoden talousarvioon ja ne korvataan alalle täysimääräisinä. Asia on kirjattu myös nykyisen hallituksen hallitusohjelmaan.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.