Mainos

Kalanmaksaöljy hyväksi sydänpotilaille

Laaja tutkimus vahvistaa kalanmaksaöljyn mainetta terveyttä edistävänä tuotteena.

Päivittäinen kalanmaksaöljyn ottaminen parantaa sydänpotilaiden eloonjäämisennustetta. Sydämen toimintaa tehostaa italialaistutkimuksen mukaan erityisesti kalanmaksaöljyn sisältämä omega-3 -rasvahappo. Tulokset ovat rohkaisevia varsinkin sydämen vajaatoiminnasta kärsiville, sillä tautia on erittäin vaikea hoitaa.

Italialaisessa seurantatutkimuksessa sydämen vajaatoiminnasta kärsiville annettiin päivittäin kalanmaksaöljykapseli, joka sisälsi yhden gramman omega-3 -rasvahappoa. Lähes neljä vuotta kestäneessä seurantatutkimuksessa oli mukana 7000 sydänpotilasta. Kalanmaksaöljyä syöneestä ryhmästä tuona aikana menehtyi 955 potilasta, kun taas verrokkiryhmässä menehtyneitä oli 1014. Tutkimuksen mukaan kalanmaksaöljyn ottaminen päivittäin parantaa näin selviytymismahdollisuuksia yhdeksällä prosentilla.

Kalanmaksaöljyyn on aiemmissa tutkimuksissa yhdistetty myös monia muita terveyden kannalta suotuisia vaikutuksia. Sen uskotaan ehkäisevän muun muassa sydänkohtausten, Alzheimerin taudin ja masennuksen riskiä.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.