Mainos

Kalankasvattajat kantelivat Haaviston kannanotoista

Suomen Kalankasvattajaliitto katsoo, että ympäristöministeri Pekka Haaviston (vihr.) kannanotot kirjolohen käytöstä aiheuttavat vahinkoa kalanviljelyelinkeinolle. Kalankasvattajat ovat kannelleet Haaviston lausunnoista eduskunnan oikeusasiamiehelle.

Liiton mukaan Haavisto suositteli Helsingin Sanomissa 1. ja 3. helmikuuta, että kouluruokailussa luovuttaisiin verkkokasseissa kasvatetun kirjolohen käytöstä. Liiton mielestä Haaviston lausunnot ovat hänen asemaansa sopimattomia ja yhteiskunnanvastaisia. Lausunnolla Haavisto suosii liiton mukaan ulkomaisen kalan tuontia ja vahingoittaa laillisesti harjoitettua elinkeinotoimintaa. Liitto huomauttaa, että suomalainen viljelty kirjolohi on merkittävin kotimainen kauppakala.

Liitto kanteli jo joulukuussa oikeusasiamiehelle Haaviston kesäisistä kannanotoista, joissa käsiteltiin kalanviljelyn vaikutusta Itämeren sinilevätilanteeseen ja muuhun kuormitukseen. Liiton mielestä Haavisto syyllisti suotta epämääräisillä kannanotoillaan kalanviljelyelinkeinoa.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.