Mainos

Kalankasvattajat hermostuivat Haaviston boikottikehotuksista

Ympäristöministeri Pekka Haaviston (vihr.) julkisuudessa esittämä suositus kirjolohen boikotoinnista on saanut kalankasvattajat ja kotimaisen kalan käytön edistäjät älähtämään.

Haavisto suositteli Helsingin Sanomissa, että kouluruokailussa luovuttaisiin verkkokasseissa kasvatetun kirjolohen käytöstä, koska kalankasvatus saastuttaa vesistöjä. Kalankasvatuksen haitat nousivat esille erityisesti viime kesänä laajojen sinileväesiintymien vuoksi.

Suomen Kalankasvattajaliitto, maa- ja metsätalousministeriö ja luonnonkalan käyttöä edistävä Kotimainen Kala ry kommentoivat kirjolohisuositusta tiistaina yhteisellä tiedotteella. Sen mukaan tahot ovat seuranneet käytyä keskustelua "huolestuneina". Maa- ja metsätalousministeriötä ja kalankasvattajia tiedotteessa edusti sama henkilö, sillä kansliapäällikkö Reino Uronen on myös Kalankasvattajaliiton puheenjohtaja. Kotimaista Kalaa kannanotossa edusti yhdistyksen puheenjohtaja, valtiosihteeri Rauno Saari.

Tahot vetoavat kotimaisen kalan puhtauteen ja terveellisyyteen ja myös siihen, että kalan käyttö tuo kalatalouselinkeinolle toimeentulon, erityisesti saaristossa. Kalanviljelyn myönnetään aiheuttavan päästöjä vesistöihin, mutta samalla vedotaan siihen, että kalanviljelyä säädellään voimassa olevan lainsäädännön mukaisilla lupaehdoilla.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.