Mainos

Kalamestari: Tuoretiskit huijausta

Kalamestari Jorma Siitari pitää markettien tuoretiskejä harhaanjohtavina. Uusi Suomi kertoi eilen, että kauppojen tuoretiskeillä myydään vakuumipakkauksista otettua kalaa. Käytäntö on hyvin tuttu myös Siitarille.

- Kun on 35 vuotta tätä tehnyt, niin tuttua on. Tämä on ollut yleinen käytäntö vuosikausia. Ei tämä ole tämän päivän asia. Silloin aikanaan, kun vakuumi alkoi tehdä tuloaan, silloin tähän jo ruvettiin, Siitari toteaa.

Siitari työskentelee tällä hetkellä kalamestarina helsinkiläisessä kalakaupassa, mutta on ollut aiemmin töissä marketeissa.

Joissain tapauksissa Siitari pitää vakuumipakkauksia perusteltuina myös tiskiltä myytäville tuotteille.

- Graavikirjolohiviipaleet, graavilohiviipaleet, kylmäsavusiivu lohesta ja kirjolohesta, niitä ei mitenkään muuten pystytä saamaan asiakkaalle freesinä kuin lyömällä ne vakuumiin. Jos ne tulisivat irtotavarana myymälään, niin nehän kuivaisivat alta aikayksikön, Siitari arvioi.

Siitarin mukaan suuret pyhät ovat kauppojen kalapuolella usein ongelmallisia. Tilausmäärät ovat tuolloin suuria, ja jos kaupankäynti ei olekaan odotusten mukaista, uhkaa tavara jäädä käsiin.

- Esimerkiksi Kanadan siikaa tilataan isoja eriä vakumoituna ja sitten siinä käykin niin, että joulun jälkeen niitä on vielä iso pino takavarastossa. Silloin aika herkästi yritetään myydä niitä vielä irtotavarana vielä senkin jälkeen, kun viimeinen käyttöajankohta on mennyt, Siikari arvioi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.