Mainos

Kalajoen jättipotin oikea voittaja: Voisin ottaa vaikka pari viikkoa ylimääräistä lomaa

Kalajoen jättipotin oikeasti voittanut mies on päättänyt kertoa voiton jälkeisistä tunnelmistaan Veikkauksen kautta. Mies voitti kierroksella 38 arvotun Suomen kaikkien aikojen suurimman lottovoiton, 7,2 miljoonaa euroa, viime syyskuussa.

Huima lottovoitto sai Kalajoella aikaan ennennäkemättömän julkisuusmyllyn, joka huipentui, kun mediassa esiintyi valevoittaja.

- On minultakin kysytty moneen kertaan eri yhteyksissä, tiedänkö kenelle voitto meni. Joku tuttu taisi jopa kertoa saaneensa samalla kierroksella jonkun pienemmän voiton. Pokerini on kuitenkin pitänyt, voitosta tietävät toistaiseksi vain lähisukulaiset, oikea voittaja kertoo Veikkauksen tiedotteessa.

Lottovoittaja kertoi seuranneensa voiton jälkeistä hulinaa jännittyneenä. Tieto voiton osumisesta omalle kohdalle piti kertaalleen varmistaa puhelimitse Veikkauksesta, kun kylillä puhuttiin varmana tietona voiton osumisesta 19-vuotiaalle rakennusmiehelle.

- Vaikka voitto selvästi näkyikin omalla veikkaus.fi:n pelitilillä, tuli kertaalleen pieni ajatus mieleen, että voisiko tässä olla joku virhe, kun "Esson baarin" huhut leimasivat milloin kenet voittajaksi. Kun asia oli selvitetty, ei Iltalehden virheellinen lööppi lottovoittajasta enää hätkäyttänyt.

"Asuntolaina pitää maksaa pois"

Voittajan suunnitelmat voittorahojen käytöstä ovat hyvin supisuomalaiset. Markka on tarkka voittajallakin, siitä kertoo esimerkiksi se, että 15 kilometrin matka Helsingin keskustasta Veikkauksen pääkonttoriin taittui taksin sijasta paikallisbussilla.

- Olen tehnyt koko ikäni lujasti töitä, eikä pitkiin lomiin ole ollut varaa. Nyt siihen on hyvä mahdollisuus, voisin ottaa vaikka pari ylimääräistä viikkoa.

Ensimmäinen sijoituskohde on jo tiedossa, sillä omasta kodista on vielä lainaa jäljellä.

- Asuntolaina pitää maksaa pois, se on selvää. Hääpäivän kunniaksi lähdetään varmasti johonkin reissuun, mutta mihinkään maailmanmatkailuun minulla ei ole mitään hinkua, hän kertoo.

Megajättipotti kahdeksan euron panoksella

Lottovoittaja kertoi pelaavansa Lottoa säännöllisesti veikkaus.fi -pelipalvelussa. 7,2 miljoonan euron jättipotin metsästykseen hän panosti kahdeksan euroa eli pelasi kymmenen riviä Lottoa. Voittonumerot hän valitsi itse, mutta mitään symboliikkaa, kuten syntymäpäiviä tai hääpäivää, niihin ei liity.

Voittaja ei seurannut lottoarvontaa jättipottiviikonloppuna, vaan tarkisti pelinsä veikkaus.fi:stä vasta sunnuntaina. Siinä vaiheessa tiedettiin jo, että voittaja on kalajokinen nettipelaaja.

- Pieni etiäinen minulla oli, kun menin koneelle, mutta eihän sitä alkuun voinut tajuta mitä näytöllä luki. Piti huikata vaimokin keittiöstä katsomaan. Kun voitto selvisi, menin pihalle haukkaamaan happea ja olin siellä kyllä aika pitkään miettimässä, mitä tämä tarkoittaa.

Anoppi riemuitsi rutistamalla rajusti

Kaikkien aikojen lottovoittoa ihmeteltiin kotona omalla porukalla sunnuntaina. Voitosta tiedottaminen oli tietenkin iso uutinen.

- Äitini ainakin hullaantui kunnolla ja ravisteli miestäni oikein reilusti, voittajan vaimo kertoo.

- Isälleni menin kertomaan voitosta henkilökohtaisesti, sillä puhelimessa näin isoja asioita ei viitsi kertoa, voittaja päättää.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.