Kalaa Välimeren tapaan grillattuna 5.6.2001

toim. Kati Nappa

Vieraana vuoden nuori kokki Antti Nurkka

Kalaa Välimeren tapaan grillattuna


1 siika tai nieriä/ruokailija

kalan sisään:
sitruunalohkoja, valkosipulisuikaleita, tuore yrtin oksa(timjamia, salviaa tai rosmariinia)
sipaus suolaa ja mustapippuria myllystä
voiteluun:oliiviöljyä

1. Suomusta ja perkaa siika. Nieriälle riittää perkaus ja kidusten poisto.
2. Pyyhi kala sisältä hyvin talouspaperilla. Ripsauta sisään vähän suolaa ja pippuria.
3. Sujauta kalan vatsaonteloon sitruunalohkoja, valkosipulia ja yrtinoksa.
4. Tiputa vatsaonteloon ja pinnalle oliiviöljyä.
5. Grillaa kalaa koosta riippuen 10-30 min. välillä kääntäen.
6. Tarjoa kalan kanssa leipää ja salaattia.

Antin salaatti

erilaisia salaatinlehtiä
kirsikkatomaatteja
punasipulia
ruohosipulia

kastike:
1 osa viinietikkaa
2-3 osaa oliiviöljyä
suolaa
pippuria

1. Leikkaa punasipuli ohuiksi renkaiksi ja ruohosipulihienoksi silpuksi.
2. Huuhdo ja kuivaa salaatinlehdet ja nostele ne laakealle vadille.
3. Lisää tomaatit, sipulirenkaat ja ruohosipuli ja kastike juuri ennen tarjoilua.

Lue myös:

    Uusimmat